Διάλεξη του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Γιώργου Κοντογιώργη με θέμα "Η ιδέα της δικαιοσύνης στον Αριστοτέλη" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014, 19:00-21:00, στο Αμφ. 3 του  Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ.

Τον ομιλητή θα προλογίσει η πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών και ομότιμη καθηγήτρια της Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου.

Η διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη», με ομιλητές ειδικούς αριστοτελιστές από την Αγγλία, την Ιταλία, Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, που διοργανωνει το ΔΙΚΑΜ, ύστερα από τον επιτυχημένο κύκλο διαλέξεων και εκδηλώσεων που πραγματοποίησε το περυσινό ακαδημαϊκό έτος.

Στόχος του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη» είναι η σε βάθος εξέταση διαφόρων πτυχών της Αριστοτελικής φιλοσοφίας από ειδικούς μελετητές. Αναλύονται θέματα που ανήκουν στον χώρο της Λογικής, της Μεταφυσικής, της Θεολογίας, της Ηθικής και Πολιτικής φιλοσοφίας, της Οικονομίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Αστρονομίας, της Μετεωρολογίας, της Βιολογίας, της Ιατρικής, της Ψυχολογίας, της Φιλοσοφίας του νου, της Φιλοσοφίας της Επιστήμης, με στόχο, μεταξύ άλλων, τη συσχέτιση της Αριστοτελικής φιλοσοφίας με τα σύγχρονα δεδομένα στον χώρο της Φιλοσοφίας και των Επιστημών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης της Διάλεξης.