Ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη ενώ αναζητείται 26χρονος ομοεθνής του, καθώς ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Σκοτίνα Πιερίας την Κυριακή, ενώ συνελήφθη και 38χρονος Αλβανός για πλαστογραφία. 


Οι τρεις αλλοδαποί και ένα τουλάχιστον ακόμα άγνωστο άτομο είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και ενέχονται σε πλήθος διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, ενώ διέμεναν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Τις βραδινές ώρες της 11.05.2014 στη Σκοτίνα Πιερίας ο 25χρονος και ο 26χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους εισήλθαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, όπου υπήρχαν πέντε πελάτες και με την απειλή πιστολιού που έφερε ο ένας από αυτούς αφαίρεσαν από τον υπεύθυνο του καταστήματος το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. 
Στη συνέχεια, τράπηκαν σε φυγή με ΙΧ αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε έτερος συνεργός. 

Άμεση κινητοποίηση

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 25χρονου. 

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη υπήκοος Αλβανίας για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 38χρονος κατείχε και επέδειξε βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής του δήμου Κατερίνης που ήταν πλαστή, διότι όπως διαπιστώθηκε το σώμα-έντυπο αυτής είχε κλαπεί μαζί με άλλα έντυπα από το Τμήμα Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Καβάλας. 

Σε έρευνα στην οικία του 25χρονου και του 38χρονου εντοπίστηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, χρυσαφικά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.670 ευρώ , την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και κατασχέθηκαν. 

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 25 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων και διαρρήξεων οικιών κυρίως στη Νότια Πιερία, αλλά και στη Λάρισα, στην Αττική, στην Εύβοια και στην Κορινθία. 

Μέρος των ανευρεθέντων και κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για την ανεύρεση και των υπολοίπων κατόχων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.