Τους κυρίους Βενιζέλο και Μπουτάρη αλλά και την παρουσία της αστυνομίας στο χώρο της ΔΕΘ κατά τη χθεσινή ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο «Ν. Γερμανός» καταγγέλλει η Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη.

Η παράταξη του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλου Μηταφίδη σημειώνει πως, «για μια ακόμη φορά, το δίδυμο Βενιζέλου-Μπουτάρη κατέφυγε στην προστασία των ΜΑΤ για να γλιτώσει από τη δίκαιη οργή και τις διαμαρτυρίες των απολυμένων της ΕΡΤ, σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών».

Η Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη σημειώνει πως πλέον ο κ. Μπουτάρης δεν μπορεί «να παριστάνει τον ανεξάρτητο και ακομμάτιστο, αλλά είναι η άλλη όψη του κ. Βενιζέλου», και ότι μαζί «πανηγυρίζουν» που επιτέλους γίναμε μια «κανονική» χώρα, με «πρωτογενές πλεόνασμα» στην αδικία και στην πολιτική υποκρισία των μνημονιακών συνεταίρων.

Για τον υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ συνδυασμό, με το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εθνικής στρατηγικής 2014-2018» η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με τη δήθεν αξιολόγηση, στην απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού ΥΕ και ΔΕ, αλλά και στην εκχώρηση σε εταιρίες (outsourcing) υπηρεσιών του δημοσίου, όπως η φύλαξη και η καθαριότητα κτιρίων, ακόμη και στην ενοικίαση εργαζομένων, όπως στα έργα των ΟΤΑ. Κινήσεις για τις οποίες, σύμφωνα με τη Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης σιωπά.