Εντονη διαμάχη ξέσπασε σήμερα για το θέμα των συμβασιούχων του δήμου Θεσσαλονίκης και το εργασιακό τους μέλλον.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη, Χρήστος Μάτης, με ανακοίνωσή του ισχυρίζεται πως "εδώ και μέρες έχει εκδοθεί η δικαστική απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει εκατοντάδες συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης για να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους μετά τη λήξη των συμβάσεων τους" και πως "η απόφαση είναι αρνητική, δηλαδή οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δε μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν, μέχρι να εκδικαστεί η κύρια αγωγή τους".

Ο κύριος Μάτης με την ανακοίνωσή του αναρωτιέται αν η διοίκηση έχει ενημερώσει σχετικά με την απόφαση τους συμβασιούχους εργαζόμενους ή "περιμένουν να τους την ανακοινώσουν τη Δευτέρα, δηλαδή μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης;".

Ο κ. Μάτης κάνει λόγο για εμπαιγμό των εργαζομένων και υποστηρίζει μάλιστα πως μεγάλο μέρος αυτών των συμβασιούχων δραστηριοποιήθηκε στην προεκλογική περίοδο "εθελοντικά" υπέρ της παράταξης που διοικεί το δήμο (σσ. δηλαδή του Γ. Μπουτάρη, τον οποίο ο κύριος Μάτης δεν κατονομάζει στην ανακοίνωσή του).

Αμεση ήταν η απάντηση της διοίκησης του δήμου, που με ανακοίνωσή της, χωρίς να κατονομάζει σε ποιον απευθύνεται, έκανε λόγο για απαράδεκτες πρακτικές κατατρομοκράτησης και χειραγώγησης εργαζομένων του δήμου με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου τους.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρει πως "για πολλοστή φορά εργασιακά ζητήματα και θέματα εργαζομένων του δήμου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου χρησιμοποιούνται από υποψηφίους της παράταξης «Εντάξει» του κ. Καλαφάτη για ψηφοθηρικούς και μικροπολιτικούς λόγους και για να δημιουργηθούν εντυπώσεις στο πλαίσιο και της προεκλογικής περιόδου".

Στην ανακοίνωση επίσης τονίζεται πως ο δήμος "δεν είναι γνώστης της οποιασδήποτε δικαστικής απόφασης σχετικά με συμβασιούχους εργαζόμενους, καθώς καμία τέτοια απόφαση δεν έχει κοινοποιηθεί στις υπηρεσίες του. Δεν υπάρχει, επομένως, τίποτα για το οποίο να οφείλει η διοίκηση να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους εργαζόμενους".

Η διοίκηση του δήμου δηλώνει επίσης πως "όταν οι εξελίξεις στην εν λόγω υπόθεση έρθουν σε γνώση του δήμου Θεσσαλονίκης μέσω των σχετικών εγγράφων, η διοίκηση θα επιληφθεί του θέματος" και θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων.