ekptwseis-2-thumb-large.jpg
Αρχίζει σήμερα η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον νόμο τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά  προαιρετικά την Κυριακή 4 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου.
Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, «στη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών, που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Βάσει του νόμου 4177/2013, οι εμπορικές επιχειρήσεις δύνανται (προαιρετικά) να λειτουργήσουν την Κυριακή 4 Μαΐου 2014».
Θα απεργήσουν οι εμποροϋπάλληλοι
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν, πάντως, την Κυριακή 4 Μαΐου, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο ενάντια στην πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και στη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές το χρόνο.   
Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ αναφέρει ότι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι που αναγκάστηκαν να εργαστούν την Κυριακή των Βαΐων, ακόμα περιμένουν να πληρωθούν για την κυριακάτικη εργασία τους ή τουλάχιστον να πάρουν το ρεπό που τους οφείλουν οι εργοδότες και τονίζει ότι τα καταστήματα, με ελάχιστες περιπτώσεις, δεν δούλεψαν. 
Οι εμποροϋπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.
Την πεποίθησή του ότι «η επιτυχημένη εφαρμογή της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, θα επιβεβαιωθεί και την προσεχή Κυριακή» εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθ. Σκορδάς.