Τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας επισκέφτηκε σήμερα η υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, συνοδευόμενη από τους υποψήφιους
περιφερειακούς συμβούλους Μάκη Γκίκα, Μαίρη Κόντζογλου, Κριστίνα Μακνέα, Τριαντάφυλλο Σερμέτη και Χριστίνα Σουλτανίδου.

 Το κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, Δημήτρη Σαλονικίδη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εναπομείναντες 70 εργαζόμενοι (από 140 το 2010), οι 40 «αόρατοι» εργαζόμενοι με συμβάσεις 5μηνης διάρκειας, μέσω των επονομαζόμενων «προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας που δουλεύουν χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ανασφάλιστοι, για 490 ευρώ αλλά και ο αυξανόμενος αριθμός πολιτών που εξυπηρετείται καθημερινά.

Μιλώντας στους εργαζόμενους η Δέσποινα Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε στην έλλειψη μηχανοργάνωσης και διασύνδεσης των υπηρεσιών και τόνισε ότι «με το νόμο Μανιτάκη για το πειθαρχικό, αλλά κυρίως με τον νόμο περί αξιολόγησης η συγκυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει το στόχο που έχει θέσει η τρόικα για διάλυση του δημοσίου τομέα με μαζικές απολύσεις υπαλλήλων».

Στους 40 «ωφελούμενους» πενταμηνίτες που εργάζονται σε ένα χώρο κρυμμένο πίσω από τα βουνά των φακέλων η κ. Χαραλαμπίδου εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή της στη δημιουργία νέας γενιάς «ομήρων» που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς να έχουν εργασιακά δικαιώματα και με μισθούς πείνας.

«Κανένας νέος, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δουλεύει υπό αυτές τις συνθήκες», σημείωσε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου τονίζοντας ότι «θα πρέπει να προσληφθούν με πλήρη δικαιώματα όσοι υπάλληλοι εξυπηρετούν πάγιες ανάγκες της Περιφέρειας».

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου κάλεσε τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν τους εκλεκτούς της κυβέρνησης.
«Εμείς απευθυνόμαστε σε εσάς και σας ζητάμε όχι ψήφο ανάθεσης, αλλά μαζί, με τη συμμετοχή σας, να φέρουμε την ανατροπή στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας», τόνισε χαρακτηριστικά.