Συγκεντρώσαμε όλα τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Πέμπτη 29 Μαΐου 2014) εφημερίδων. Αναλυτικά:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τραγωδία και ανθρωπιά

Η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή πρώτη μέρα των Πανελλήνιων Εξετάσεων, όπου στα Γιαννιτσά αυτοκτόνησε μαθητής πηγαίνοντας στο εξεταστικό κέντρο, ενώ το θέμα της έκθεσης αφορούσε την ανθρωπιά.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ Δε χαρίζω τη νίκη σε κανέναν.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και υποστηρίζει ότι είναι μήνυμα προς τη Νέα Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μανία με τα ακίνητα

Η εφημερίδα γράφει ότι "δημοτικά τέλη αλλά και πρόσθετους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν όσοι έσπευσαν να νομιμοποιήσουν το αυθαίρετό τους, αξιοποιώντας τους σχετικούς νόμους, συνειδητοποιώντας ότι το κυνήγι της κυβέρνησης για έσοδα είναι αδυσώπητο και ασταμάτητο".

ΕΘΝΟΣ: Συνεννόηση με ΣΥΡΙΖΑ σε πέντε μέτωπα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρωτοβουλία για την εκτόνωση της πολιτικής έντασης αναλαμβάνει ο Ευ. Βενιζέλος. Αναζητά ερείσματα που θα επιτρέψουν τη συνεννόηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις θέσεις του για το συναινετικό κλίμα που απαιτείται για τη σταθεροποίηση της πορείας εξόδου από την κρίση. Κάλεσε τον Α. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην πρόσκληση διαλόγου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ο ΕΚ ΠΕΝΙΑΣ Βασιλιάς (Βατάτζης) με Μεγάλη Αποστολή»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προφητεία από το 1.053 μ.Χ. κάνει λόγο για Γενική Σφαγή των Τούρκων υπό ορθοδόξων Λαών!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ψάχνουν» δικαιούχους για το κοινωνικό μέρισμα

Η εφημερίδα γράφει ότι "η γραμματεία εσόδων ζητά με e-mail πρόσθετα στοιχεία από 60.000 φορολογούμενους προκειμένου να εγκρίνει τις αιτήσεις που έχουν «παγώσει». Εξετάζεται η διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για άγαμους και έγγαμους, αλλά και η εξεύρεση λύσης για τους «φιλοξενούμενους» που έχουν αποκλειστεί από το μέρισμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Εφαγαν» τα λεφτά για το Κτηματολόγιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ρεσάλτο στον κουμπαρά της εταιρείας του Κτηματολογίου έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, υφαρπάζοντας από τα τέλη των ιδιοκτητών ακινήτων 250 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσόν που προοριζόταν για τη συνέχιση του έργου, το ενέγραψε στο περιβόητο «πρωτογενές πλεόνασμα», το οποίο διαφημίστηκε από την κυβέρνηση ως μεγάλη επιτυχία. Η Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. προβαίνει σε στάση πληρωμών, έναντι των πελατών και προμηθευτών της, βάζει λουκέτο σε υπηρεσίες της, ενώ όλες οι μελέτες κτηματογράφησης και δασικών χαρτών τινάζονται στον αέρα".

ΕΣΤΙΑ: Μικρή οικονομία μεγάλη ευελιξία

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα όσα ορθά ανέφερε κατά την χθεσινή ετησία γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ο Πρωθυπουργός για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, θα συμπληρώσουμε κάτι που όλοι τείνουν να παραβλέπουν. Οτι είμαστε μία μικρή οικονομία, γεγονός που μας προσδίδει πολύ μεγάλη ευελιξία".

Η ΑΥΓΗ: Κοινωνική συμφωνία για ανασυγκρότηση της χώρας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η αναβάθμιση της εργασίας και της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της εγχώριας παραγωγής είναι οι τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις της «νέας κοινωνικής συμφωνίας» για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέλευση του ΣΕΒ καλώντας τους επιχειρηματίες να αναλάβουν τη δική τους ευθύνη για έξοδο από την κρίση και -κατ΄αρχάς- να μην συμπράξουν στην περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Προσκλητήριο για μια νέα συμφωνία

Η εφημερίδα γράφει ότι "να αναλάβουν τη δική τους «εθνική ευθύνη» και να ανταποκριθούν «στο προσκλητήριο για μια νέα κοινωνική συμφωνία» κάλεσε τα μέλη του ΣΕΒ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, με τον «αέρα» του εκλογικού αποτελέσματος, μιλώντας χθες στην ετήσια γενική συνέλευση των βιομηχάνων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Απάντηση από Μαξίμου στο μήνυμα της κάλπης

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δέσμη μέτρων με σαφές κοινωνικό «πρόσημο», που θα απαντούν στα μηνύματα της κάλπης της περασμένης Κυριακής, αλλά ταυτόχρονα δεν θα μεταφέρουν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τις διεθνείς αγορές την εικόνα ότι η χώρα απομακρύνεται από τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, επεξεργάζεται η κυβέρνηση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ποιοι εκλέγονται στους δήμους της Θεσσαλονίκης

Η εφημερίδα έχει τη σταυροδοσία των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και υπογραμμίζει πως, ειδικά για το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, η ανανέωση αγγίζει το 50%.

Ο ΛΟΓΟΣ: Σφαγή στις συντάξεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ελλάδα αποτελεί τη μόνη χώρα της ευρωζώνης που έχει προχωρήσει σε δραστικές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά το ασφαλιστικό της σύστημα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters. Οπως διαπιστώνει το πρακτορείο σε ανάλυσή του για τις επιπτώσεις της κρίσης στους συνταξιούχους του ευρωπαϊκού Νότου, η Ελλάδα αναγκάστηκε να μειώσει κατά 30% τις συντάξεις κατά την πενταετία 2009 - 2013 υπό τους όρους του προγράμματος διάσωσης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ξεκίνησαν χτες οι «εξετάσεις»... Θέμα πρώτο: Ο,τι θέλει το κεφάλαιο!

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ έδωσαν, για άλλη μια φορά, εξετάσεις για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του κεφαλλαίου".

ΤΑ ΝΕΑ: Αρραβώνας Τσίπρα - βιομηχάνων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«οικογενειακή ατμόσφαιρα» επικράτησε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των εκπροσώπων του ΣΕΒ στη χθεσινή Συνέλευση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε φθηνότερη ενέργεια και μίλησε για μείωση των φόρων που επιβαρύνουν την παραγωγή".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Σύγκρουση... ολυμπιακών διαστάσεων

Η εφημερίδα γράφει ότι "και ξαφνικά, το βράδυ των ευρωεκλογών, εκεί που η συζήτηση άναβε για τους νικητές και τους χαμένους, οι οθόνες (του Alpha) άστραψαν από τα «πυρά» μιας αναπάντεχης μάχης μεταξύ της Γιάννης Αγγελοπούλου και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μιας μάχης η οποία περιγράφει τον πόλεμο για τη διεκδίκηση θέσεων επιρροής στο πολιτικό σκηνικό που αναδιατάσσεται".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μπόνους δύο ετών μας δίνει μια μικρή απώλεια βάρους

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα παχύσαρκα ή ακόμα και τα απλώς υπέρβαρα άτομα που θα χάσουν το 3% του βάρους τους, θα μειώσουν αυτόματα τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2 και της καρδιακής νόσου, καθώς και ορισμένων μορφών καρκίνου. Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, ακόμη και αυτοί που είναι στα φυσιολογικά κιλά τους, δεν θα χάσουν εάν προσέξουν τη σιλουέτα τους".

ESPRESSO:  

Kontranews: Γλυτώνουν τη φυλακή 3.500.000 πολίτες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το αίσχος των φυλακίσεων και η διαπόμπευση χιλιάδων πολιτών με αυτόφωρες συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο που παραπέμπει σε Αφρικάνικα καθεστώτα τύπου Ουγκάντας, τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Εθνική συνεννόηση ζητά ο ΣΕΒ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μήνυμα στον πολιτικό κόσμο για συνεννόηση απηύθυνε χθες από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, ο κ. Θεόδωρος Φέσσας στην πρώτη του ομιλία από την εκλογή του στη θέση του προέδρου του συνδέσμου, μέσα στην κατάμεστη από επιχειρηματίες αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η βιομηχανία προτείνει «συναινετική ανάπτυξη»

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πρώτη μετεκλογική δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα έγινε, χθες, από το βήμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, με τη βιομηχανία να δηλώνει ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να βρουν κοινή συνισταμένη με στόχο την ανάπτυξη, δεδομένου ότι και οι δύο πλευρές θεωρούν επιβεβλημένη την έξοδο της χώρας από την ύφεση".