Μετά από διαπραγμάτευση, υπεγράφη σήμερα η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΣΕ. Τη ΣΣΕ υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παν. Θεοφανόπουλος και εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών
ο πρόεδρος Π. Παρασκευόπουλος και ο γεν. γραμματέας Π. Πουρλιάγκας.

Η ΣΣΕ είναι το επιστέγασμα της διαδικασίας της συλλογικής διαπραγμάτευσης που έλαβε χώρα το τελευταίο διάστημα μεταξύ της διοίκησης του ΟΣΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και περιλαμβάνει σειρά από θεσμικά και επιχειρησιακά θέματα, καθώς και θέματα με κοινωνική διάσταση.

«Η ΣΣΕ περιλαμβάνει σημαντικά θέματα επί των οποίων υπήρξε συμφωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Κατανοώ απολύτως και τις ενστάσεις που εκφράστηκαν από ορισμένες πλευρές στη διάρκεια της συλλογικής διαπραγμάτευσης», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Θεοφανόπουλος.

«Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό για τον ΟΣΕ και τους εργαζόμενους ότι σε μια δύσκολη συγκυρία ο κορυφαίος θεσμός, αυτός της ΣΣΕ, διατηρήθηκε. Κάθε ΣΣΕ είναι ένα σημαντικό κεκτημένο και για τα δυο μέρη που την υπογράφουν και αποτελεί βάση αναφοράς για τα επόμενα βήματα που πρέπει να διανυθούν», επισήμανε.