«Δεν σας θέλει ο λαός πάρτε τα μνημόνια, πάρτε την τρόικα και μπρος» θα είναι η ξεκάθαρη εντολή του λαού την Κυριακή, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.


«Η Ελλάδα του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Μπαλτάκου, που συνδιαλέγονταν με τους φασίστες, ανήκει στο χθες» είπε και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι «θέλει την Ελλάδα ταπεινωμένη στην ποδιά της κ. Μέρκελ, του κ. Σόϊμπλε και του κ. Γιούνκερ, που φαντάζουν γίγαντες, αλλά είναι πολιτικοί νάνοι».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκα» τον κ. Γιούνκερ, γιατί, όπως είπε απέφυγε να του απαντήσει στο ντιμπέϊτ για τις ευρωεκλογές και βγήκε την άλλη μέρα να πει ότι είναι «επικίνδυνος» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ναι, είμαστε επικίνδυνοι για τα συμφέροντα τους, αλλά αυτά τα συμφέροντα είναι αντίθετα με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.



Από την πλατεία Αριστοτέλους ο κ.Τσίπρας έστειλε μήνυμα νίκης για τις ευρωεκλογές της Κυριακής και τόνισε πως αποτελούν δημοψήφισμα όχι για ποιο κόμμα θέλουμε, αλλά για ποια Ελλάδα θέλουμε. «Το δημοψήφισμα που δεν έγινε τον Μάϊο του 2010 για το Μνημόνιο θα γίνει τον Μάϊο του 2014», είπε.