Το εκλογικό κέντρο της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» επισκέφτηκε σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.


Τον κ. Παπαδημούλη υποδέχτηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό, καθώς και απολυμένοι εργάτες από την CocaCola και καθηγητές σε διαθεσιμότητα.

Στη συνέχεια, έκαναν περιοδεία στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης και επισκέφτηκαν το Τμήμα Καθαριότητας της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας στην οδό Σολωμού.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης καλωσόρισε τον "σύντροφο με όλη τη σημασία της λέξης" -όπως τον χαρακτήρισε- Δημήτρη Παπαδημούλη. Δήλωσε περήφανος για τους υποψηφίους του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη", οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που επλήγησαν λόγω μνημονίου αλλά συνεχίζουν τον αγώνα τους, και επισήμανε ακόμη πως όλοι αυτοί έχουν συμβάλλει στη σύνταξη του προγράμματος της δημοτικής κίνησης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που έχει καταστήσει την αυτοδιοίκηση «κλινικά νεκρή».

«Αν ήμουν δήμαρχος, αύριο που έρχεται ο κ. Σαμαράς στην πόλη, θα είχα κηρύξει γενική απεργία. Θα ‘‘κατεβάζαμε ρολά’’. Η απάντηση του κ. Μπουτάρη ήταν ‘‘εγώ, όπως ξέρεις, δεν είμαι ακτιβιστής. Εφαρμόζω τη νομιμότητα’’. Εμείς, λοιπόν, μαζί με όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται, βγήκαμε απέναντι σε αυτή τη μνημονιακή νομιμότητα της συμφοράς που έχει καταστρέψει τον τόπο» δήλωσε σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη ο κύριος Μηταφίδης.

Απ' την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την ολόθερμη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» και στον συνδυασμό για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει καπέλωμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Επίσης μετέφερε την πεποίθησή του, αποτέλεσμα της περιοδείας του ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα, πως στις 25 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράψει στην κάλπη των ευρωεκλογών μία πολύ μεγάλη νίκη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά που θα επιταχύνει θετικές πολιτικές εξελίξεις.