venizelos_diamartyria_omilia_deth_20140511_01Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αναχώρησε, πριν από λίγο, από το Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός, της ΔΕΘ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγ. Βενιζέλος.

 

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την επόμενη μέρα της κρίσης και, με το τέλος της ομιλίας του, συζήτησε με εκπροσώπους οικονομικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας.

Αρκετή ώρα, όμως, πριν την έναρξη της ομιλίας του και σε όλη τη διάρκεια αυτής, ομάδες πολιτών (Σχολικοί Φύλακες, Μικρομολογιούχοι, απολυμένοι της ΕΡΤ, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι) πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες. Μάλιστα, λίγο πριν την αναχώρηση του κ. Βενιζέλου, οι διαδηλωτές πλησίασαν το συνεδριακό κέντρο, με αποτέλεσμα διμοιρίες των ΜΑΤ να σχηματίσουν κλοιό και να τους απωθήσουν σε “απόσταση ασφαλείας” από το κτίριο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και υπό τα συνεχή συνθήματα των συγκεντρωμένων κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και του μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος αναχώρησε από τους χώρους της ΔΕΘ.