Ακόμα και ανεμόσκαλα χρησιμοποιούσε σπείρα διαρρηκτών, η οποία, από τον Μάρτιο του 2012, είχε ρημάξει σπίτια κι αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη.


Η αστυνομία υπολογίζει τη λεία τους σε, τουλάχιστον, 33.000 ευρώ, χρυσαφικά – κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Πέντε μέλη της σπείρας(τέσσερις Έλληνες, ηλικίας από 19 έως 24 ετών και μία 43χρονη γυναίκα) κι ο 31 χρόνων αλλοδαπός συνεργός τους) συνελήφθησαν μετά από έφοδο σε Εύοσμο, Διαβατά και Μενεμένη και σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και τα κατά περίσταση αδικήματα των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής» και της παράβασης του Νόμου «περί Όπλων».

Τα μέλη της σπείρας παρακολουθούσαν τις γειτονιές, έβαζαν στο στόχαστρο διαμερίσματα που πίστευαν ότι σε αυτά θα έβρισκαν χρήματα και χρυσαφικά, παραβίαζαν άλλοτε κεντρικές εισόδους, μπαλκονόπορτες και παράθυρα διαμερισμάτων και άλλοτε σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία εντόπιζαν σε αίθριους χώρους στάθμευσης εμπορικών καταστημάτων. Έμπαιναν στα διαμερίσματα σκαρφαλώνοντας, με ανεμόσκαλα, έκλεβαν ό,τι μπορούσαν να μεταφέρουν εύκολα και έφευγαν με αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης(που ανήκε στην 43χρονη), για να ξεφύγουν σε περίπτωση που τους καταδίωξε η αστυνομία.

Κατά τη διετία της δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας διέρρηξαν τέσσερα διαμερίσματα, πέντε ΙΧΕ αυτοκίνητα στις περιοχές Σταυρούπολης, Πυλαίας και Καλαμαριάς, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να διαρρήξουν ακόμη ένα σπίτι στην περιοχή της Τούμπας κι έκλεψαν ποσά από τέσσερα ανασφάλιστα οχήματα.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση, πλησίασαν σταθμευμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα, άνοιξαν, απότομα, την πόρτα του συνοδηγού και της πήραν την τσάντα της, που περιείχε 29.700 ευρώ(εισπράξεις ανώνυμης εταιρείας, για λογαριασμό της οποίας εργαζόταν η παθούσα).

Συνολικά η λεία της οργάνωσης φθάνει στα 33.400 ευρώ, χρυσαφικά – κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων.

Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν η αυτοσχέδια ανεμόσκαλα που χρησιμοποιούνταν στις διαρρήξεις,  52 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, κινητά τηλέφωνα, λαπτοπ και νόουτ μπουκ, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά εργαλεία, αυτοσχέδιο τρυπάνι και πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.