Kalafatis team 23.jpg
Τη δυνατότητα, «να γίνει ο αθλητισμός, μέρος της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Θεσσαλονικέων, αλλά και μέσο διεθνούς προβολής της πόλης», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

 

Ο κ. Καλαφάτης έκανε δηλώσεις με αφορμή την 1η Σκυταλοδρομία Thessaloniki Street Relays, στην οποία συμμετείχε …με τη δική του ομάδα, αποτελούμενη από τους φίλους του, Αντώνη Βακάλη, Θανάση Δεργιαδέ και Θεόδωρο Ελευθεριάδη.

«Μπορούμε να έχουμε μια Θεσσαλονίκη με περισσότερο αθλητισμό για όλους», σημείωσε. «Γίνεται!»

Και συμπλήρωσε: «Στην πόλη μας, υπάρχουν σημεία του δημόσιου χώρου, ιδανικά για την μετατροπή τους σε αθλητικά πάρκα, ή για τη δημιουργία νέων υποδομών μαζικής άθλησης, όπως μικρά γήπεδα, που θα μπορούν να φιλοξενούν διάφορες αθλητικές δραστηριότητας και όχι μόνο ποδοσφαιρικές. Επιπλέον, οργανώσεις σαν τον μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” και τη σκυταλοδρομία που σήμερα οργανώθηκε για πρώτη φορά, μπορούν να αποτελέσουν αφορμές για διεθνείς μετακλήσεις και συμμετοχές αθλητών ή άλλων προσωπικοτήτων, που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω διεθνή προβολή της Θεσσαλονίκης.»

Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Εντάξει» για τον αθλητισμό, διαπνέεται από την πεποίθηση, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συμβάλει στη συστηματική και οργανωμένη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες όλων και ιδιαίτερα των νέων, με το στόχο της δια βίου άσκησης να υποστηρίζεται επιστημονικά, ως αναγκαίο συστατικό της καθημερινότητας.»

Στο πλαίσιο αυτό:

· Δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές υπηρεσίες με μειωμένες τιμές.

· Εφαρμόζουμε ειδικά προγράμματα Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας και πρόγραμμα «Ευ αγωνίζεσθαι» με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και προσωπικοτήτων του αθλητικού χώρου σε όλα τα σχολεία του δήμου όλων των βαθμίδων.

· Δημιουργούμε πρότυπες Αθλητικές Ακαδημίες για ομαδικά και ατομικά αθλήματα, όχι με στόχο τον πρωταθλητισμό αλλά την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού.

· Ενισχύουμε το θεσμό των σχολικών πρωταθλημάτων.

· Εφαρμόζουμε νέα αθλητικά προγράμματα για τα παιδιά, για τις γυναίκες και για την τρίτη ηλικία με αξιοποίηση των σχολικών γυμναστηρίων και των προαύλιων χώρων τις ώρες και τις ημέρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία.

· Ενισχύουμε με τη διοργάνωση και υποστήριξη αθλητικών γεγονότων και δημιουργία κατάλληλων υποδομών τον αθλητικό τουρισμό.

· Ενισχύουμε τη χρήση του ποδηλάτου όχι μόνο ως μέσου μετακίνησης, αλλά και ως μέσου άσκησης.

· Δημιουργούμε πρότυπα αθλητικά πάρκα στα οποία τοποθετούμε ειδικά ταμπλό με οδηγίες, υποδείξεις και ασκησιολόγιο για ασφαλή άσκηση από τους ελεύθερα αθλούμενους.

· Δημιουργούμε πρότυπα αθλητικά πάρκα σε κοινόχρηστους χώρους και τα εξοπλίζουμε με απλά και ασφαλή υπαίθρια όργανα γυμναστικής, με στόχο την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού. Σε επόμενη φάση στελεχώνουμε με γυμναστές τους χώρους για να καθοδηγούν και να ενημερώνουν τους πολίτες.

· Εφαρμόζουμε προγράμματα που συνδυάζουν την ταυτόχρονη συμμετοχή σε αθλητικά προγράμματα την ίδια ώρα σε διαφορετικό ή στον ίδιο χώρο των παιδιών και των γονέων τους (της μητέρας ή του πατέρα ή και των δύο), για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή τους στις αθλητικές δραστηριότητες.

Kalafatis team 03.jpg

Στον τομέα των υποδομών:

· Σχεδιάζουμε τη στέγαση του κλειστού δημοτικού κολυμβητηρίου της Τούμπας.

· Δημιουργούμε νέα γήπεδα ποδοσφαίρου σε διαθέσιμους χώρους σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

· Αναβαθμίζουμε όσα γήπεδα ποδοσφαίρου ανήκουν στο Δήμο ή βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου, με την εγκατάσταση πλαστικού χλοοτάπητα και γενικότερο εξωραϊσμό των αγωνιστικών χώρων, των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου.

· Δημιουργούμε, σε διάφορους χώρους της πόλης, πίστες για skateboard.

Στον τομέα των διοργανώσεων:

· Υποστηρίζουμε ουσιαστικά το Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

· Εμπλουτίζουμε με νέα αθλήματα και περισσότερες διεθνούς χαρακτήρα εκδηλώσεις το ετήσιο πρόγραμμα διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων του δήμου.

· Διοργανώνουμε διεθνείς αθλητικές συναντήσεις σε συνεργασία με το δίκτυο αδελφοποιημένων πόλεων.

· Αναβαθμίζουμε και διεθνοποιούμε ουσιαστικά το φεστιβάλ γενικής και αεροβικής γυμναστικής.

· Δίνουμε την αιγίδα μας σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις με ιδιαίτερα υψηλή προστιθέμενη αξία.

· Σχεδιάζουμε εκτεταμένη διαφημιστική καμπάνια για την προσέλκυση στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, ομάδων του εξωτερικού για προετοιμασία τη χειμερινή περίοδο που διακόπτουν τα πρωταθλήματά τους.