http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-3d-figures-involved-debate-image16723266
Αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο debate του Ράδιο Θεσσαλονίκη υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης λόγω της συμμετοχής του εκπροσώπου της Ελληνικής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

Στο τραπέζι έμειναν μόνον οι Μάκης Στεργίου, Γιάννης Κουριανίδης και Αρτέμις Ματθαιόπουλος.

"Έχουμε πάρει απόφαση στο δημοτικό σμβούλιο να μη συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε κοινή συνάντηση υποψηφίων όπου μετέχει η Χρυσή Αυγή. Έχω φάει και μήνυση από την Χρυσή Αυγή επειδή τους χρακτήρισα εγκληματική οργάνωση", τόνισε σε τηλεφωνική του δήλωση στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο λιμάνι.

"Δώσαμε τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας για να υπάρχει σε αυτό το τόπο δημοκρατία....Με νεοναζί με τους γόνους των ταγματασφαλιτών στην πόλη του ολοκαυτώματος, δεν κάθομαι", σημείωσε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο κ. Μηταφίδης.

«Δεν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους του φασισμού και του ναζισμού», σημείωσε από την πλευρά του ο Γ. Δελλής.

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι νόμιμο κόμμα είναι συμμορία με νεοναζί και μαχαιροβγάλτες. Τους αξίζει να είναι στην φυλακή», τόνισε σε δήλωσή του ο Γ. Κούτρας.

«Πάγια θέση μας ότι η Χ.Α. πρέπει να τεθεί εκτός νόμου», τόνισε ο Γ. Ρακκάς.

Από την πλευρά του ο Αρτέμις Ματθαιόπολους,σημείωσε ότι «έγινε πράξη το προεκλογικό σύνθημα της Χρυσής Αυγής ότι θα ξεβρομίσει ο τόπος. Χαίρομαι που 6 υποψήφιοι αποχώρησαν γιατί δεν καταδέχονται την Χρυσή Αυγή. Αυτό δείχνει πως εννοούν κάποιοι της δημοκρατία», υπογράμμισε.

«Η δημοκρατία δεν φοβάται τον διάλογο», επισήμανε ο Μάκης Στεργίου.

«Ο κ. Μπουτάρης έχει απδείξει ότι δεν αντιμετώπισε κανένα σπό τα ουσιαστικά προβλήματα», σημείωσε ο Γιάννης Κουριανίδης. Κατηγόρησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι ασκεί εξωτερική πολιτική.