Σε δηλώσεις σε ραδιοφωνική συχνότητα της Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού στην Κέρκυρα, κόντρα στην τοπική ομάδα, παραχώρησε ο Σίλβα Χουάντερσον.


Ο Βραζιλιάνος πορτιέρο του «Γηραιού» αναφέρθηκε στους λόγους της αποτυχημένης χρονιάς, δηλώνοντας έντονη πικρία, ενώ υποστήριξε επίσης πως με τον Νίκο Παπαδόπουλο στο πάγκο, ο Ηρακλής θα τα είχε καταφέρει.

«Είμαι αρκετά στεναχωρημένος, η ομάδα δεν κατάφερε ούτε φέτος να πάει στην Σούπερ Λιγκ. Θα πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο. Δυστυχώς, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, άλλες φορές τα καταφέρνεις, άλλες όχι» τοποθετήθηκε αρχικά, ενώ συνέχισε λέγοντας:  
«Νομίζω ότι αν ο Νίκος Παπαδόπουλος ερχόταν νωρίτερα, πριν τα πλέι οφ και πριν από 10-15 παιχνίδια, δεν θα χάναμε την άνοδο. Είναι καλός προπονητής, γνωρίζει τους παίκτες και ξέρει πώς να επικοινωνεί μαζί τους. Δυστυχώς, ήρθε αργά στην ομάδα. Δεν θέλω να πω τίποτα για τον Όγιος και τον Γκόγκιτς. Ο Νίκος Παπαδόπουλος μας έδωσε ψυχολογία, ξέρει να μιλάει στους παίκτες και πώς να τους μιλάει στο γήπεδο. Θα ήμασταν στην Super League αν είχε έρθει πιο νωρίς…»

«Θα μίλησω με τον πρόεδρο και βλέπουμε...»


Κλείνοντας ο έμπειρος τερματοφύλακας τόνισε, αναφορικά με το μέλλον του, ενώ δεν παρέλειψε να χρίσει φαβορί την Εθνική Βραζιλίας στο Mundial που ακολουθεί μέσα στο …σπίτι της.
«Δεν ξέρω τι ακούγεται… Εγώ θα μιλήσω με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο, θα σκεφθώ το μέλλον μου και ύστερα θα αποφασίσω…

Θα το πάρει η Βραζιλία! Εύχομαι και στην εθνικής της Ελλάδας να παίξει καλά. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και της εύχομαι να πάρει μια καλή θέση».