Αναίτια επίθεση και καταστολή σε βάρος συγκεντρωμένων στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων και απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ των οποίων εφοριακοί, καθαρίστριες και πρώην σχολικοί φύλακες, διαμαρτύρονταν έξω από το κτήριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, «οι αγωνιζόμενες για το δίκιο τους καθαρίστριες, οι αλληλέγγυοι  σε αυτές συγκεντρωμένοι και η βουλευτής του κόμματος Ιωάννα Γαϊτάνη», δέχτηκαν επίθεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται προσωπικά στον κ. Θεοχάρη, τονίζοντας πως είχε το θράσος να προσέλθει για να μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα την ηθική δεοντολογία. «Δεν είναι εξοργιστική μόνο η προκλητική εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση και το Υπουργείο αντιμετωπίζουν τις καθαρίστριες και τους θεσμούς της δημοκρατίας όταν αρνούνται να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου για την επαναπρόσληψη 595 καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, η κίνηση στην οδό Τσιμισκή δεν είχε διακοπεί, αλλά ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, λόγω βροχής.