Με την κατάθεση του νυν γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμά Ψαρά, συμπληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του κεντρικού δήμου.


Σύμφωνα με τον μάρτυρα, επί διοικήσεως Παπαγεωργόπουλου, ο γενικός γραμματέας  ήταν γνώστης των οικονομικών του δήμου. Συμπλήρωσε ότι όταν ο ίδιος ανέλαβε τα καθήκοντα οι υπάλληλοι του ζήτησαν να πάρει μέρος στη σύνταξη του ισολογισμού, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ήδη, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, άρχισε την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης. Πρώτη κατέθεσε η σύζυγος του κατηγορούμενου πρώην γ.γ. του δήμου, Μ. Λεμούσια, η οποία ανέφερε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπεξαίρεση, εκφράζοντας το μεγάλο ερώτημα: Γιατί ο βασικός κατηγορούμενος Παναγιώτης Σαξώνης έμπλεξε τον σύζυγο της σ' αυτή την υπόθεση. «Δεν θα το είχα καταλάβει, αν είχε κάνει κάτι; Περνούσαμε με το μισθό του 15μέρου. Ψωνίζαμε με τις εκπτώσεις», είπε αναλύοντας την περιουσιακή κατάσταση της οικογένειας.

Για τη δωρεά οικοπέδου από δημότισσα προς τον άνδρα της, η μάρτυρας είπε ότι ήταν το αντάλλαγμα για την παροχή ηθικής και ψυχολογικής βοήθειας κατά τη διάρκεια περιπέτειας υγείας που αντιμετώπισε ο σύζυγος της δωρήτριας.

Για την παραθέριση στη μεζονέτα γνωστού εργολάβου, που αναλάμβανε έργα του δήμου εκείνη την περίοδο, επισήμανε ότι καταβλήθηκαν μισθώματα ύψους 2500 ευρώ για δύο μήνες.

Της έγιναν ερωτήσεις για τη βάρκα, το εφάπαξ του συζύγου της και την τραπεζική θυρίδα που χρησιμοποιούσε για τα προσωπικά της κοσμήματα.