Η δολοφονία του ζευγαριού είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αφού οι δράστες είχαν εμφανιστεί σαν επίδοξοι ενοικιαστές.>>>
Μετά από συστηματική έρευνα οι Αρχές κατέληξαν σε τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι τον Σεπτέμβριο του 2012 είχαν δολοφονήσει με άγριο τρόπο ένα ζευγάρι ημεδαπών ηλικιωμένων 60 και 63 ετών, στην περιοχή του Πειραιά.
Το μεσημέρι εκείνης της μέρας το ζευγάρι είχε βρεθεί δολοφονημένο μέσα σε δύο διαμερίσματα στην πολυκατοικία που διέμεναν, στην οδό Καλλέργη στον Πειραιά. Η 60χρονη βρέθηκε σε διαμέρισμα 3ου ορόφου όπου διέμενε με το σύζυγό της, ενώ ο 68χρονος σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, το οποίο ήταν προς ενοικίαση. 
Το διαμέρισμα, όπου μάλιστα ζούσε το ζεύγος ήταν αναστατωμένο και είχε ψαχτεί από τους δράστες.
Για την ανθρωποκτονία συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, δύο άνδρες, ηλικίας 33 και 35 ετών και μία 25χρονη, οι οποίοι βρέθηκαν στην Καλλιθέα και τα Πατήσια αντίστοιχα.
Τα θύματα είχαν αναλάβει τη διαχείριση της πολυκατοικίας, τη είσπραξη των ενοικίων από τους εκμισθωτές και την επίδειξη των υπό ενοικίαση διαμερισμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο και με το πρόσχημα της ενοικίασης διαμερίσματος, τους είχαν επισκεφθεί οι τρεις δράστες, οι οποίοι τελικά τους λήστεψαν και τους δολοφόνησαν.
Όπως διαπιστώθηκε οι ανωτέρω είχαν επισκεφτεί τα θύματά τους και σε προγενέστερο χρόνο, παρουσιαζόμενος ο 35χρονος με στοιχεία ταυτότητας υπαρκτού προσώπου, σεσημασμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Φρόντισε μάλιστα να αφήσει στον τόπο του εγκλήματος απόδειξη πληρωμής με αυτά τα στοιχεία, προφανώς για να ενοχοποιήσει άλλο άτομο και να αποπροσανατολίσει την αστυνομική έρευνα.
Επιπλέον σε βάρος του 35χρονου εκκρεμεί Ερυθρά Αγγελία της Interpol Αλβανίας, καθώς είχε δραπετεύσει από Φυλακές της Αλβανίας, όπου ήταν έγκλειστος για ληστείες και εμπόριο ναρκωτικών και αναζητείτο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.