Κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «κραυγαλέα αντισυνταγματική και αδιέξοδη γραμμή» καθώς επίσης και ότι «θέλει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα τεχνητής ευφορίας και έντασης, ενώ απέτυχε η πολιτική της εφόδου».

Ειδικότερα, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Εκλογικής Επιτροπής του Κινήματος, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Τσίπρας τελικά «ξέχασε» σήμερα το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, «γιατί δεν μπορεί να αντλήσει ένα θετικό συμπέρασμα για τον ίδιο με εξαίρεση την εντύπωση που δημιουργήθηκε οριακά στην Περιφέρεια Αττικής».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «έρχεται να μας πει σήμερα ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, θέτει ζήτημα ανατροπής, ζητεί εκλογές επικαλούμενος το Σύνταγμα, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ύπαρξη "προφανούς δυσαρμονίας" μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της σύνθεσης της Βουλής, όπως αυτή έχει προκύψει τον Ιούνιο του 2012». 
Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα τον «ενημέρωσε ότι η σχετική συνταγματική διάταξη έχει αλλάξει ριζικά το 1986».

Υποστήριξε ακόμα ότι «ο κ. Τσίπρας με το σημερινό του διάβημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθιστώντας τον ακροατή μιας αντισυνταγματικής του πρότασης και με αυτό που έκανε παραποιεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της Ελλάδας και το Σύνταγμα της χώρας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ