synnefa_thessaloniki_20140516_01.jpg
Άστατος προβλέπεται για σήμερα ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βορειοανατολικά και

το Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 που το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων τοπικά στα ανατολικά και νοτιά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στη Κρήτη οπού στα ορεινά υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια, οπού ενδέχεται να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός στην Αττική. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.