Εκατοντάδες ήταν οι Σερραίοι που έδωσαν το παρών στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία των Σερρών, την πλατεία Κρονίου.


Το συλλαλητήριο έγινε ενάντια στον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ και της εγκατάστασης σταθμού συμπίεσης στην περιοχή των Σερρών.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Κίνηση Πολιτών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και το παρών έδωσαν υποψήφιοι δήμαρχοι του νομού, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Σε ανακοίνωση της η Κίνηση Πολιτών Π.Ε. Σερρών ανέφερε, μεταξύ άλλων, «ότι οι Σερραίοι πολίτες αντιτίθενται στην εταιρεία TAP που προσβλέπει να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου μέσα από την πεδιάδα του νομού Σερρών και να εγκαταστήσει σταθμό συμπίεσης δίπλα σε κατοικημένες περιοχές», ενώ σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Κίνηση Πολιτών Π.Ε. Σερρών «οι πολίτες διεκδικούν την αλλαγή όδευσης του αγωγού, μέσα από ορεινές περιοχές και μέσα από αντιπυρικές ζώνες, καθώς και την εγκατάσταση του συμπιεστή σε μεγαλύτερο υψόμετρο και σε απόσταση ασφαλείας από τις πόλεις και τα χωριά».