Όλα είναι έτοιμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για τις επαναληπτικές εκλογές στην περιφέρεια, στους δήμους, αλλά και τις ευρωεκλογές.


Όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της ΠΚΜ, Πόπη Μπαλλά, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ήδη μοιράστηκε το προεκλογικό υλικό, στήθηκαν οι κάλπες και τα παραβάν και, ως το βράδυ, θα έχουν εμφανιστεί και οι τελευταίοι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, οι ψηφοφόροι δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο.

Όλοι ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που ψήφισαν και την προηγούμενη Κυριακή, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές, στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις σταυροί προτίμησης, σημειώνοντάς τους στο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα του καθενός υποψηφίου.

Για το β γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών δε χρειάζεται σταυρός σε υποψηφίους. Αν κάποιος... ξεχαστεί και σταυροδοτήσει, το ψηφοδέλτιο δε θεωρείται άκυρο.

Αντίθετα, ως τέσσερις σταυρούς μπορεί να βάλει ο ψηφοφόρος στα ψηφοδέλτια για το ευρωκοινοβούλιο. Στην περίπτωση που, αρχηγός κόμματος, είναι υποψήφιος, για να εκλεγεί χρειάζεται οπωσδήποτε σταυρό.

Στο παραβάν με... 40 ψηφοδέλτια!
Ολόκληρο… μπλοκ από ψηφοδέλτια θα παίρνουν, μαζί τους, οι ψηφοφόροι, στο παραβάν. Στις ευρωεκλογές της Κυριακής, έχουν δηλώσει συμμετοχή 43 συνδυασμοί, από τους οποίους 39 έστειλαν ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας. Μαζί με το λευκό, οι ψηφοφόροι θα παίρνουν, συνολικά, 40 ψηφοδέλτια.