Την προειδοποιητική διακοπή της μεταφοράς 5.000 μαθητών στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης για την Τρίτη 20 Μαΐου, αποφάσισαν ομόφωνα οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.

Την απόφαση πήραν κατά την διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συνδέσμου, σήμερα το απόγευμα.

Τα μέλη του συνδέσμου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί της προσεχούς Τρίτης και συμβολικό αποκλεισμό με λεωφορεία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Για άλλη μια φορά, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συγκεκριμένα το κλιμάκιο Ι’ του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την 26η διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να μεριμνήσουν, δίνοντας την σχετική εντολή στην υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου (ΥΔΕ) για την προώθηση των ενταλμάτων πληρωμής της σχολικής περιόδου 2012-2013, το συνολικό ύψος των οποίων υπερβαίνει το ένα εκατ. ευρώ.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνουμε αδυναμία να συνεχίσουμε το μεταφορικό έργο και προχωρούμε σε επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα 26 Μαΐου, μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση και συμμετοχή ενόψει των κινητοποιήσεων», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας Θράκης.