Πόλεμος ανακοινώσεων στο δήμο Θεσσαλονίκης, με φόντο εκατοντάδες συμβασιούχους. Σύμφωνα με καταγγελία υποψήφιου με την παράταξη "Θεσσαλονίκη Εντάξει", ο δήμος γνώριζε πως έπρεπε να απομακρυνθούν και... δεν το είπε!


Από την πλευρά του, η διοικούσα -τον δήμο- παράταξη "Πρωτοβουλία" του Γιάννη Μπουτάρη, απαντά ότι δεν κρύβονται δικαστικές αποφάσεις κι επιτίθεται κατά του Χρ. Μάτη που κατήγγειλε την υπόθεση.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Χρ. Μάτης επανήλθε με νέα ανακοίνωση. Καλούσε τους ανθρώπους της "Πρωτοβουλίας" να μεταβούν στη συγκέντρωση των συμβασιούχων και να τους διαβεβαιώσουν ότι τη Δευτέρα θα συνεχίσουν να δουλεύουν...

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Η πρώτη ανακοίνωση Μάτη:

"Εδώ και μέρες έχει εκδοθεί η δικαστική απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει εκατοντάδες συμβασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης για να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους μετά τη λήξη των συμβάσεων τους. Η απόφαση είναι αρνητική, δηλαδή οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δε μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν, μέχρι να εκδικαστεί η κύρια αγωγή τους.
Έχουν ενημερωθεί από τη διοίκηση για την απόφαση, ή περιμένουν να τους την ανακοινώσουν τη Δευτέρα, δηλαδή μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης; Διότι πρόκειται για ανθρώπους, μεγάλο μέρος των οποίων στην τωρινή προεκλογική περίοδο δραστηριοποιήθηκε “εθελοντικά” υπέρ της παράταξης που διοικεί, ακόμη και μέσα στις εγκαταστάσεις του δήμου. Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για μικρό χρονικό διάστημα. Όλους για πάντα δεν γίνεται! Ούτε στην Ελλάδα του “Θανασάκη του πολιτευόμενου” της δεκαετίας του '50 δεν έφτιαχναν έτσι πολιτική πελατεία..."

Η απάντηση Μπουτάρη:

"Κάτι ξέρει μάλλον ο «ευαίσθητος» κ. Μάτης που αναπολεί «την Ελλάδα του “Θανασάκη του πολιτευόμενου” της δεκαετίας του '50». Πολιτική πελατεία και επιλεκτική μνήμη ή άγνοια πάνε μαζί. Δεν θυμάται ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάτης τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, της οποίας ήταν όλον αυτό τον καιρό μέλος; Δεν γνωρίζει ο κ. Μάτης ότι δεν είναι ο Δήμος που «διώχνει» εργαζόμενους; Δεν γνωρίζει ο κ. Μάτης ότι κανείς δεν μπορεί να κρύψει δικαστικές αποφάσεις από τους διαδίκους μιας δίκης, ιδίως όταν αυτοί έχουν δικηγόρους που ενδιαφέρονται πολύ έντονα για την πορεία της υποθέσεώς τους; Θυμάται ο κ. Μάτης καμιά περίπτωση, από τις δεκάδες των τελευταίων τριών χρόνων, που να έχει ενημερώσει ο Δήμος τους εργαζόμενους που έχασαν ή κέρδισαν παρόμοιες δίκες ασφαλιστικών μέτρων; Ποιον προσπαθεί να κοροϊδέψει ή να προσεταιρισθεί ο κ. Μάτης με τις αναφορές του στην «κάλπη» και στην «προεκλογική περίοδο»; Η διοίκηση του Δήμου καθορίζει πότε γίνονται οι δίκες, πότε εκδίδονται οι δικαστικές αποφάσεις και πώς κρίνουν τα δικαστήρια; Φαίνεται ότι ο κ. Μάτης ονειρεύεται για τη δεκαετία του 2010 μιαν Ελλάδα, στην οποία η κοινωνική αναισθησία και η πολιτική ανηθικότητα μπορούν να φορούν ατιμώρητα τη μάσκα πότε της πολιτικής ευαισθησίας και πότε της νομιμοφροσύνης. Ποιόν μπορεί να κοροϊδέψει ή να πείσει έστω και για ένα λεπτό";

Και η... ανταπάντηση Μάτη:

“Σήμερα το απόγευμα στις 19.30 οι πρώην συμβασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας. Ας πάει ο Δήμαρχος εκεί να τους κοιτάξει στα μάτια και τους διαβεβαιώσει ότι τη Δευτέρα μετά τις εκλογές θα δουλεύουν όλοι κανονικά.
Όλοι! Και με την ευκαιρία ας ευχαριστήσει όσους είχαν πάει εκλογικοί αντιπρόσωποι της Πρωτοβουλίας την προηγούμενη Κυριακή, "εθελοντικά"”.