Σε ποινές φυλάκισης 18 και 24 μηνών κατά περίπτωση καταδικάστηκαν δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο ενός βρέφους μόλις ενός έτους από την Κοζάνη.
Το βρέφος περιφερόταν για αρκετές μέρες σε διάφορα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και τελικά πέθανε από γαστρεντερίτιδα.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 24 μηνών τον πρώην διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας, όπως επίσης μία νοσηλεύτρια του ίδιου νοσοκομείου, στην οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Η ίδια ποινή, δηλαδή 18 μηνών, επιβλήθηκε στον άλλοτε αναπληρωτή διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου ειδικών παθήσεων Λοιμωδών Θεσσαλονίκης.


Οι τρεις παραπάνω κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ οι ποινές τους ανεστάλησαν επί 3ετία. Την ενοχή τους είχε ζητήσει προηγουμένως κατά την αγόρευσή του κι ο εισαγγελέας της έδρας.

Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε τον πρώην διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του Λοιμωδών, που κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου.