Ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» με το διπλό από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, μπαίνοντας γερά και πάλι στο κόλπο της κατάληψης της πρώτης θέσης των πλέι οφ.

Για να πραγματοποιηθεί ωστόσο αυτό ο ΠΑΟΚ είδε το …Χάρο με τα μάτια του, αφού ο Γλύκος στο 92΄ σταμάτησε από τα έντεκα βήματα τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, έπειτα από την εσχάτη των ποινών που καταλόγισε ο Στυλιάρας, σε «σπρώξιμο» του Κουλούρη πάνω στον Λαζαρίδη.

Στο αγωνιστικό (καθαρά ) κομμάτι, ο ΠΑΟΚ του πρώτο μέρος ήταν μέτριος και παράλληλα τυχερός στη φάση του 2΄ όταν η κεφαλιά του Παπαδόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ στο 37΄ με κεφαλιά του Ταυλαρίδη από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από κόρνερ του Πίτου Γκαρσία.

Στην επανάληψη και βλέποντας τον Ατρόμητο να οπισθοχωρεί, ο ΠΑΟΚ, ανέβασε ρυθμό και προσπάθησε να αυξήσει την πίεση του. Κάτι βέβαια που έγινε καλύτερα αντιληπτό με την είσοδο του Σαλπιγγίδη στη αναμέτρηση.

Η «χρυσή» αλλαγή του Γεωργιάδη ισοφάρισε για τον Δικέφαλο στο 74΄ μετά από εξαιρετική σέντρα του Λίνο από τα αριστερά (σε φάση που θύμισε αρκετά την ισοφάριση της "Λεοφώρου"), ενώ λίγα λεπτά αργότερα σε φάση καρμπόν ο Αθανασιάδης με κοντινή προβολή εν κινήσει, έκανε την ολική ανατροπή για τον ΠΑΟΚ. 
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε με δέκα παίκτες στις (εξάλεπτες) καθυστερήσεις της αναμέτρησης, μετά την αποβολή του Τζαβέλα, ενώ στο 92΄ σε φάση που προαναφέραμε χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Γλύκου για να κρατήσει «όρθιο» τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ ...έσπασε την κατάρα του Περιστερίου, καθώς δεν είχε φύγει ποτέ με το διπλό από εκεί, ενώ παράλληλα παρέμενε ζωντανός στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ.  


Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δημούτσος, Ούμπιδες, Γκαρσία (82' Φάμπιο), Ναπολεόνι (66' Καραμάνος), Μπρίτο


ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Λίνο, Βίτορ (5' λ.τ. Κατσουράνης), Κίτσιου (46' Σαλπιγγίδης), Λάζαρ (72' Κουλούρης), Αθανασιάδης, Κάτσε, Νάτχο, Στοχ