Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στη ραδιοφωνική συχνότητα 98,7 και την εκπομπή «Baseline», ο Αλεξάνδρος Βεζένκοφ, μιλώνταςς τόσο για το μέλλον του στη Θεσσαλονίκη όσο και  θέματα που αφορούν την ομάδα, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα και στην φετινή χρονιά. Από τη συζήτηση δεν έλειψε βέβαια και το ενδεχόμενο της συμμετοχής στο ΝΒΑ.

«Αγωνιστικά η χρονιά μας άφησε μία πικρία, λόγω του ατυχές αποτελέσματος στην Ρόδο, όμως δεν μπορούμε να αναιρούμε κάποια πράγματα. Φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου, αποκλείσαμε στον ημιτελικό τον Πανιώνιο, κάναμε ορισμένες πολύ καλές εμφανίσεις αλλά και ορισμένες άσχημες ήττες. Η διοίκηση πάλεψε για την αναγέννηση του Αρη μιας και αυτοί αγωνίζονται κάθε μέρα. Η χρονιά μπορεί να θεωρηθεί και πετυχημένη αλλά και αποτυχημένη σε κάποιους τομείς, όμως η ήττα στην Ρόδο μας αφήνει μία πικρία. Μέσα στην σεζόν υπήρχαν και οι ήττες και οι νίκες, αλλά φτάσαμε στο παιχνίδι της Ρόδου με τον Κολοσσό να παίζεται ολόκληρη η σεζόν. Κερδίζεις, είσαι έκτος και είσαι μέσα στους στόχους. Από την στιγμή που δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε κόντρα στον Κολοσσό, όχι με την απαιτούμενη συγκέντρωση, κάναμε κάποια λάθη χαζά, νοοτροπίας και συγκέντρωσης, φτάσαμε να παίξουμε κόντρα στον Ολυμπιακό που ξέραμε όλοι ότι δεν υπάρχει αύριο. Δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι, θα παλέψεις απλά για να είσαι ανταγωνιστικός. Και σίγουρα μας επηρέασε» τόνισε αρχικά ο παίκτης του Αρη κάνοντας απολογισμό της χρονιάς και συμπλήρωσε αναφορικά με την αποχώρηση του Αγγέλου:

«Σίγουρα ο κόουτς ήταν αυτός ο οποίος δημιούργησε την ομάδα, έφερε τους παίκτες που ήθελε, είσαι δεμένος μαζί του και σίγουρα η απόφαση αυτή μας αποσυντόνισε. Αλλά δεν δικαιολογείται να κάνεις δύο ήττες σε Τρίκαλα και Ρόδο και ειδικά με τον πρώτο όπου χάσαμε επειδή δεν κάναμε φάουλ στο τέλος. Δεν δικαιολογείται όταν είσαι επαγγελματίας και θα συμφωνήσω ότι για ένα δίμηνο ήμασταν εκτός ρυθμού. Δεν καταλάβαμε ποτέ το γιατί, ίσως λόγω έλλειψης συγκέντρωσης».

ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΟΥ Ο ΑΡΗΣ


Εν συνεχεία ο νεαρός φόργουορντ του Αρη, τόνισε αναφορικά με το μέλλον του:
«Όσο αγωνίζομαι στον  Αρη, το μυαλό μου είναι μόνο στον Αρη. Ήρθαν κάποιοι σκάουτερ από το ΝΒΑ, γράφουν για την Εφές, αλλά όλα είναι μόνο φήμες.
Τίποτα επίσημο δεν υπάρχει. Από την στιγμή που είμαι παίκτης του Αρη, έχω δύο χρόνια συμβόλαιο, αυτό είναι το πρώτο μου μέλημα. Μου αρέσει εδώ, μου αρέσει η ομάδα, σίγουρα πρέπει να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις. Η διοίκηση αυτό τον καιρό «πνίγεται» σε άλλα θέματα αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα με φωνάξει, γιατί το έχω δηλώσει ότι δεν θέλω να γίνει το θέμα μου «σίριαλ» όπως πέρυσι. Πιστεύω ότι και η διοίκηση θέλει να με κρατήσει, και εγώ θέλω, τότε θα μιλήσουμε για το περαιτέρω» ενώ συμπλήρωσε αναφορικά με την ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του:

«Το πώς κατέληξα στον Αρη είναι μία μεγάλη περιπέτεια. Από την στιγμή που ήρθα, δίνω πάντα το 100%, στις νίκες, στους τίτλους και στις ήττες. Για μένα ο Αρης είναι η οικογένεια μου, με στήριξε, μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ, μου έδωσε λεφτά. Βέβαια υπήρχαν και ορισμένες πολύ δύσκολες στιγμές. Όμως εδώ μου  αρέσει, θέλω να μείνω και του χρόνου αν υπάρχουν οι σωστές βάσεις. Σίγουρα ένας ευρωπαϊκός Αρης είναι ένα όνειρο κι ένας στόχος. Τα διπλά παιχνίδια θα κάνουν καλό σε εμάς τους νεαρούς, αν φέρουμε και 1-2 Αμερικάνους και φτιάξουμε ένα σύνολο το οποίο θα έχει βάση και πάλι τους Έλληνες παίκτες, η Ευρώπη θα είναι κάτι που θα πεισμώσει και μένα και τα άλλα παιδιά για να κάνουμε κάτι περισσότερο».

Τέλος κλείνοντας δήλωσε όσον αφορά το μαγικό κόσμο του NBA.

 «Σίγουρα για κάθε αθλητή το ΝΒΑ είναι το μεγάλο όνειρο, να παίξεις στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Θέλω να παίξω κι εγώ στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ. Αλλά αυτή την στιγμή δεν το σκέφτομαι ακόμα».