xiros_savvas_01.jpg
Κάτω από έντονες αντιδράσεις και μετά από οριακή πλειοψηφία στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, παραχωρήθηκε αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών για να παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Σάββα Ξηρού, γνωστού για τη δράση του με την 17 Νοέμβρη.

 

Μάλιστα, ο Ξηρός, κατά την παρουσίαση παρενέβη τηλεφωνικά μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, αποποιούμενος τον χαρακτηρισμό του «τρομοκράτη» και περιγράφοντας εαυτόν ως «πολιτικά άστεγο».

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που διαφώνησαν με την παραχώρηση της αίθουσας, έκαναν λόγο για «πρόκληση προς τους συγγενείς των θυμάτων να δίνεται βήμα σε τρομοκράτες» προσθέτοντας ότι έτσι «δεν υπηρετείται η υπεράσπιση της αλήθειας, όπως επιτάσσει το δημοσιογραφικό λειτούργημα».

«Σήμερα η παράταξη των στρατευμένων δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ, παρά τις αντιδράσεις των υπολοίπων μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, αποφάσισε να θέσει υπό την αιγίδα της και να φιλοξενήσει σε αίθουσά της, την παρουσίαση του «βιβλίου» του πολλάκις δολοφόνου Σάββα Ξηρού. Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία…» ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.