Τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας καταγγέλλει με επιστολή του προς το ΕΣΡ, για αποκλεισμό των υποψηφίων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τρ. Μηταφίδης.


Με σχετική ανακοίνωσή, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και η "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη" καταγγέλλουν πως οι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα, δεν εφαρμόζουν όσα προβλέπουν οι νόμοι αλλά και ο πολιτικός πολιτισμός, αγνοώντας σε όλη την προεκλογική περίοδο τους υποψήφιους που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και, αντιθέτως, αφιερώνοντας δυσανάλογο τηλεοπτικό χρόνο σε σχήματα - αναχώματα διαρροής ψήφων προς τα αριστερά .

Αφορμή για την καταγγελία στο ΕΣΡ και για τη σκληρή ανακοίνωση της παράταξης Μηταφίδη "η παρουσίαση - πρόκληση από το ΣΚΑΪ των «συνηγόρων» της «σοβαρής» Χρυσής Αυγής". Αλλά και "η εκλεκτική παρουσίαση υποψήφιας για το δήμο Θεσσαλονίκης, κάτι που θα ήταν απολύτως θεμιτό, αν τηρούνταν οι διατάξεις για ισότιμη διάθεση τηλεοπτικού χρόνου", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, καταγγέλλει η "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη", στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι δεν κλήθηκε έστω και για μία δήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, που στηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη» καταγγέλλει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τα κυβερνητικά ενεργούμενα και ζητεί να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.