Η απάτη που έστησε το νεαρό ζευγάρι σε ηλικιωμένο κόστισε στον τελευταίο το ποσό των 70.000 ευρώ! Επικαλούμενοι διάφορα προβλήματα, είτε οικονομικά είτε υγείας, κατάφεραν να του αποσπάσουν σταδιακά κατά την τελευταία διετία το εν λόγω ποσό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, και μετά από καταγγελία και αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, το ζευγάρι, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2012, συγκρότησε εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη μεθοδολογία και με σκοπό την εξαπάτηση του 75χρονου ημεδαπού και την οικονομική απομύζησή του. 

Την τελευταία διετία, η 27χρονη σύζυγος, η οποία δρούσε καθ' υπόδειξη και σύμφωνα με την καθοδήγηση του 25χρονου συζύγου της, κατάφερε αρχικά να κερδίσει την εύνοια και τη συμπάθεια του ηλικιωμένου. 
Στη συνέχεια, άλλοτε επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα των ιδίων και άλλοτε προβλήματα υγείας ανύπαρκτων συγγενών τους,  κατάφερε να αποσπάσει από το συνταξιούχο μεγάλα χρηματικά ποσά. 

Για να γίνουν πιο πειστικοί, οι συλληφθέντες απέστελλαν στο θύμα τους ευχαριστήριες επιστολές υποτιθεμένων συγγενών τους ή χρησιμοποιούσαν φιλικά τους πρόσωπα να τηλεφωνούν στον ηλικιωμένο ευχαριστώντας τον για τη συμπαράσταση και την οικονομική του ενίσχυση. 

Το ποσό που με δόλια μέσα απέσπασαν αρνήθηκαν να το επιστρέψουν στο θύμα τους όταν αυτό αντιλήφθηκε τη συστηματική απάτη σε βάρος του, μετερχόμενοι διάφορες απειλές. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.