alatza_imaret_01To Ωδείο Άνω Πόλης σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης διοργανώνει την «7η Μουσική Eβδομάδα»  από 12-16 Μαΐου 2014, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο συναυλιακό χώρο του Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93 ).

Πρόκειται για μια σειρά συναυλιών των μαθητών και καθηγητών του Ωδείου Άνω Πόλης με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, οι οποίες περιλαμβάνουν εκτός από τις καθιερωμένες ετήσιες μαθητικές επιδείξεις την παρουσίαση ενός εντυπωσιακού φινάλε με τη συμμετοχή των μουσικών συνόλων του Ωδείου. Οι μουσικές αυτές εκδηλώσεις, που έχουν γίνει θεσμός και θα φιλοξενηθούν στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενός σημαντικού μνημείου της Θεσσαλονίκης, φιλοδοξούν σε συνεργασία με την 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, να διευρύνουν το κοινό τους και να αναδείξουν το έργο νέων καλλιτεχνών και δημιουργών.

Το εναλλασσόμενο ρεπερτόριο περιλαμβάνει θεματικά φινάλε με τζαζ, έντεχνη ελληνική, λαϊκή & παραδοσιακή μουσική, αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι, μουσική από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασσική, ρόκ, χορωδιακή μουσική, κ.α.

Διευθυντής του Ωδείου Άνω Πόλης είναι ο αρχιμουσικός Παναγιώτης Διαμαντής, διακεκριμένος μαέστρος μεγάλων ευρωπαϊκών ορχηστρών.

Kατά τη διάρκεια της Μουσικής Εβδομάδας θα εκτεθούν εντός του Αλατζά Ιμαρέτ έργα της ζωγράφου Μαρίας Σαραφούδη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εναρξη μαθητικών επιδείξεων 19.00

Έναρξη συναυλιών μουσικών συνόλων 20.15

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΜΑΪΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Χορωδία και ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Ωδείου υπό τη Δ/νση του αρχιμουσικού Π. Διαμαντή. Ένα αφιέρωμα στο Μ. Χατζιδάκι για τα 20 χρόνια από το θάνατό του.

ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ: ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ, ΣΕ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ορχήστρα νέων του Ωδείου υπό τη Δ/νση του αρχιμουσικού Π. Διαμαντή σε ξένο μοντέρνο ρεπερτόριο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ: ΕΝΤΕΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΡΟΚ

Σύνολα έντεχνης ελληνικής μουσικής και ροκ του καθηγητή Α.Κυρτσόγλου

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΪΟΥ: ΤΖΑΖ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Κλασική, έντεχνη, τζαζ, και ξένη κινηματογραφική μουσική από τους καθηγητές Μ. Λύκα, Μ. Τσιγάρα, Ά. Μαυρογένη, Ν. Κακαϊδή, Α. Κυρτσόγλου, Ν. Γιαλένιου, Β. Βαλατσού & Κρ. Κιουρτσή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΪΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Σύνολο ελληνικής λαϊκής και έντεχνης μουσικής της τάξης του Γ. Γεωργόπουλου

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Έναρξη μαθητικών επιδείξεων 19.00

Έναρξη συναυλιών μουσικών συνόλων 20.15