Σε συλλήψεις δύο ατόμων, ενός Έλληνα και ενός Γεωργιανού προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μετά την εξιχνίαση διπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 54χρονου.


Με βάση σχετικά εντάλματα σνελήφθησαν 50χρονος ημεδαπός -ηθικός αυτουργός των εγκληματικών ενεργειών- καθώς και 42χρονος Γεωργιανός ως φυσικός αυτουργός, ο οποίος δρούσε καθ' υπόδειξη και σύμφωνα με τις εντολές του «εγκεφάλου». 

Πιο αναλυτικά, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και με τη χρήση διαφορετικών μέσων και μεθόδων δράσης, οι δράστες επιχείρησαν να καταφέρουν θανάσιμο πλήγμα στο θύμα τους και συγκεκριμένα: 

Στις 11-08-2013, οπότε έλαβε χώρα η πρώτη απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 54χρονου, που περιελάμβανε την παγίδευση της μοτοσικλέτας του με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από αμυντική χειροβομβίδα. 
Λόγω αστοχίας υλικού η απόπειρα απετράπη. 

Η δεύτερη απόπειρα σημειώθηκε τέλη Ιανουαρίου του 2014, όταν ο 42χρονος υπήκοος Γεωργίας ανέμενε το θύμα στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στο κέντρο της πόλης, και από κοντινή απόσταση έβαλε εναντίον του με πυροβόλο όπλο, προκαλώντας στον 54χρονο διαμπερές τραύμα στο πρόσωπο. 
Το θανάσιμο σχέδιο των δραστών δεν ολοκληρώθηκε, λόγω εμπλοκής του όπλου που χρησιμοποιήθηκε. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αιτία θεωρούνται οικονομικοί λόγοι - διαφορές, οι οποίες απορρέουν από παλαιότερη επαγγελματική συνεργασία των δύο ανδρών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.