efimerides_periptero_04.jpg
Με τρεις εφημερίδες να παρουσιάζουν το…. νέο συνταξιοδοτικό, είμαστε, σήμερα, κρεμασμένοι στα περίπτερα:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φεύγουν οι καλύτεροι από τις ένοπλες δυνάμεις

Η εφημερίδα γράφει "στρατιωτικοί γιατροί, μηχανικοί αεροσκαφών και πλοίων, ελικοπτεράδες παραιτούνται και αναζητούν την τύχη τους σε ξένους ομίλους που πληρώνουν αδρά".

ΕΘΝΟΣ: Λευκός καπνός από Βρυξέλλες για το χρέος

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κρίσιμες αποφάσεις, που θα οδηγήσουν στην άμεση έναρξη της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους, αναμένονται από τη σημερινή συνεδρίαση τουEurogroup. Επικυρώνεται το αναπτυξιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την κυβέρνηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Συνασπισμός «Αρμαγεδδών» κατά του Ισραήλ!

Η εφημερίδα αναφέρει "γιατί οι Αμερικανο-Σιωνιστές φοβούνται τη Ρωσία του Πούτιν και άναψαν τις φλόγες του πολέμου στην Ουκρανία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιοι βγαίνουν στη σύνταξη από 50 έως 58 ετών

Η εφημερίδα γράφει "τα 10 «παράθυρα» για έξοδο με 18, 20 και 25 έτη υπηρεσίας στο Δημόσιο. Τι ισχύει για ασφαλισμένους σε ΙΚΑ και ΔΕΚΟ, τράπεζες. Οι 5 παγίδες για όσους έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα. Ποιοί κινδυνεύουν να φύγουν στα 62 και ποιοι στα 67".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σύνταξη πριν από τα 62

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ευρωπαϊκή επιτροπή πιέζει σθεναρά για την κατάργηση των πρόωρων, πριν από 62ο έτος, συνταξιοδοτήσεων, επικαλούμενη λόγους «ισότητας». Η «Ε» επισημαίνει 11+5 σημεία, των οποίων μπορούν να κάνουν χρήση χιλιάδες ασφαλισμένοι, χωρίς πανικό, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν μέχρι και 12 χρόνια νωρίτερα".
ΕΣΤΙΑ: Μοχλός διαλύσεως της Ευρωζώνης

Η εφημερίδα τονίζει ότι "προ 20ημέρου, ο Γερμανός σχολιαστής των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς Βόφγκανγκ Μύνχαου, έγραψε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα να κηρύξη στάση πληρωμών. Αυτή την θέση λοιπόν, του γνωστού για τις θέσεις του κατά της Ευρωζώνης σχολιαστού, εκφράζει στην χώρα μας ο πρόεδρος του Σύριζα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ποιοι γλιτώνουν τον Αρμαγεδδώνα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την πρόωρη έξοδό τους από την αγορά εργασίας εξασφαλίζουν όσοι έχουν κατοχυρώσει ή θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέσα στο 2014. Πρόκειται για περίπου 120.000 ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ και ΟΑΕΕ που σώζονται από τις σαρωτικές «μνημονιακές» αλλαγές οι οποίες θα ισχύσουν από την 1/1/2015 και θέτουν ηλικιακό όριο πρόωρης συνταξιοδότησης".

ΤΑ ΝΕΑ: Λόγια της... κάλπης

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μονομαχούν στο επίπεδο του 20% για την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις, τα περισσότερα κόμματα με μονοψήφια ποσοστά και πλήθος αναποφάσιστων, η χώρα μπαίνει στην τελική στροφή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωκάλπες".

ESPRESSO: Μαγική συσκευή για όλες τις ασθένειες.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι Έλληνας ερευνητής εφηύρε συσκευή για τη διάγνωση των ασθενειών, την οποία χαρακτηρίζει πρωτοποριακή.

Kontranews: Δεν δήλωσε τα 6.000.000 η Μαργαρίτα

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύμφωνα με πληροφορίες μας από τα ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, δολάρια που πήρε η Μαργαρίτα για να δώσει το διαζύγιο στον Ανδρέα για να παντρευτεί την Δήμητρα, στην εφορία δεν δήλωσε ούτε ένα δολάριο, ενώ θα έπρεπε να καταβάλλει πάνω από 2,5 εκατομμύρια δολάρια".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αναθεώρηση προβλέψεων για μικρότερα ελλείμματα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε λιγότερο από ένα τετράμηνο από την έναρξη υλοποίησής του αναθεωρείται ο προϋπολογισμός του 2014, επί τα βελτίω, καθώς το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι τα έσοδα θα εξελιχθούν καλύτερα των αρχικών εκτιμήσεων, ενώ οι δαπάνες θα αυξηθούν λόγω κυρίως της καταβολής του «κοινωνικού μερίσματος»".