Συνεχίζονται οι προβολές της Ταινιοθήκης της ΕΡΤ-3, που για 40 συνεχείς εβδομάδας κομίζει ψυχαγωγία, άποψη, γνώση και αισθητική στους πολλούς θεσσαλονικείς σινεφίλ που την τιμούν με την παρουσία τους.

Οι θρυλικοί Κομπανιέρος, το πολύκροτο γουέστερν-σπαγγέτι του Σέρτζιο Κορμπούτσι, είναι η επόμενη επιλογή της Ταινιοθήκης για το Σάββατο 17 Μαΐου στις 21:00 στον Αλέξανδρο (Εθνικής Αμύνης 1) πάντα με δωρεάν είσοδο.

Το φιλμ εντάσσεται στο αφιέρωμα "Τιμή στο γαλλικό Μάη" και πρωταγωνιστούν οι Φράνκο Νέρο, Τόμας Μίλιαν, Τζακ Πάλανς, Φερνάντο Ρέι. Η μουσική επένδυση έγινε από τον Ένιο Μορικόνε.

Στο επαναστατημένο Μεξικό, ένας τυχοδιώκτης Σουηδός έμπορος όπλων εμπλέκεται με τους επαναστάτες αλλά και τις δυνάμεις καταστολής. Εκπληκτική δράση, απαισιόδοξο φινάλε, σκηνοθετικό στιλ σε μια κορυφαία δημιουργία του '70. 

Ο Σέρτζιο Κορμπούτσι, ο μετρ του γουέστερν-σπαγγέτι, μ’ έναν μπαρόκ παροξυσμό, στοχάζεται πάνω στην επανάσταση, στην ξένη εξάρτηση (ΗΠΑ), στην ιδεολογική κριτική, στα φιλειρηνικά κινήματα και στη βαθύτατη συνειδητοποίηση.

Ο πρόλογος και η κριτική ανάλυση που θα διανεμηθεί στους θεατές είναι του Αλέξη Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση γίνεται με την καλλιτεχνική επιμέλεια του ΚΕΜΕΣ, η χορηγία της ταινίας είναι από τη New Star και τον κ. Βελισσάριο Κοσυβάκη, ενώ η παραχώρηση της αίθουσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Κέντρο Πολιτισμού.