Τιμώντας τη μνήμη των νεκρών της εργατικής εξέγερσης του Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος δήμαρχος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Εργάτη, στο πάρκο μπροστά στο ΕΚΘ.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση ως πρώην πολιτικός κρατούμενος της χούντας τόνισε:

«Η 9η του Μάη σημαδεύτηκε, εκτός από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών το 1936, από την αντιφασιστική νίκη των λαών με τη συνθηκολόγηση σαν σήμερα της ναζιστικής Γερμανίας μετά την προέλαση του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο. Αλλά σημαδεύτηκε και από την πολιτική δολοφονία του αγωνιστή βουλευτή της ΕΔΑ Γ. Τσαρουχά στο άντρο της χουντικής ΚΥΠ στο ΓΣΣ, το 1968 (σήμερα Πολεμικό Μουσείο!). Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει το ομόφωνο αίτημα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και των συναγωνιστών/τριών του Γιώργη Τσαρουχά, να αναδειχθεί ο τόπος της θυσίας του σε χώρο μνήμης της αντιδιδακτορικής αντίστασης. Οι άνθρωποι δεν πρέπει απλώς να ζητούν σεβασμό της ποδοπατημένης αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων τους, αλλά να αγωνίζονται και να κατακτούν, ώστε να γίνει η αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο».

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, επισκέφτηκε σήμερα το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως και το Τμήμα Χρηματοδοτήσεων της τράπεζας στην πλατεία Αριστοτέλους. Μίλησε σε συγκεντρώσεις του προσωπικού για το νόημα των επερχόμενων εκλογών και τις θέσεις του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη -  Ανοιχτή Πόλη».