Από τις 6 έως τις 22 Ιουνίου 2014 στην αναπλασμένη περιοχή από το Λευκό Πύργο έως το Μακεδονία Παλλάς


Στον αναπλασμένο χώρο της Νέας Παραλίας (από το Λευκό Πύργο – Βασιλικό Θέατρο έως το Μακεδονία Παλλάς),  εκεί όπου εγκαινιάστηκε πριν από 32 χρόνια, επιστρέφει το 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί σε νέα περίπτερα, με εντυπωσιακή συμμετοχή εκδοτικών οίκων και φορέων του πολιτισμού,  των γραμμάτων και της πόλης. 

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΔ΄ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης» και φέτος είναι αφιερωμένο στον εορτασμό της πόλης ως «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014». Συνδιοργανώνεται με το δήμο Θεσσαλονίκης από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και  Μακεδονίας –Θράκης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης πιστεύει ότι φέτος θα σημειωθεί  νέο ρεκόρ επισκεπτών και υπογραμμίζει ότι "παρά την οικονομική κρίση τον τελευταίο χρόνο εκδόθηκαν πολλά και σημαντικά βιβλία που αποδεικνύουν την ανθεκτικότητα του βιβλίου."
  • Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, Κυριακές πρωί 11-13.30 - απόγευμα 18.30-23.00