Σε χρονική διάρκεια μιας εβδομάδας διαπιστώθηκαν 290 παραβάσεις σε φορτηγά εθνικών και διεθνών οδικών μεταφορών. Τα στοιχεία προέκυψαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.
Κατόπιν διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το χρονικό διάστημα από 05.05-11.05.2014 διενεργήθηκαν έλεγχοι σε φορτηγά στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής.

Συγκροτήθηκαν συνολικά 163 συνεργεία ελέγχου με συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Τελωνεία, ΔΟΥ, ΣΕΠΕ κ.λπ.) και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 1.527 ημεδαπά φορτηγά και 961 αλλοδαπά φορτηγά (ΕΕ και τρίτων χωρών).

Βεβαιώθηκαν συνολικά 290 παραβάσεις της εθνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τις εμπορικές μεταφορές, της φορολογικής νομοθεσίας, της ασφαλιστικής νομοθεσίας και άλλων παραβάσεων.

Σκοπός των ελέγχων και της αυξημένης παρουσίας και δράσης των Υπηρεσιών Τροχαίας είναι η εντατικοποίηση ελέγχων σε φορτηγά εθνικών και διεθνών οδικών εμπορικών μεταφορών και η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας.