Μεγάλη επιτυχία για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, που πέτυχε μετά από προσπάθειες ετών το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων (ΚΕΟΔΥ), να μετεξελιχθεί σε Κέντρο Υδάτων της UNESCO.
Σε Κέντρο UNESCO κατηγορίας ΙΙ θα μετεξελιχθεί το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων (ΚΕΟΔΥ) του ΑΠΘ, μετά την έγκριση της σχετικής πρότασης που είχε υποβάλλει η διοίκηση του ιδρύματος στην UNESCO.
Η 50η σύνοδος του Προεδρείου της IHP, UNESCO η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι στις 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου 2014, μεταξύ των άλλων, υπερψήφισε την ίδρυση την ίδρυση νέου Κέντρου κατηγορίας ΙΙ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ΑΠΘ, το οποίο θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της UNESCO. 
Η απόφαση δικαιώνει τις προσπάθειες δύο και πλέον ετών της διοίκησης του ΑΠΘ να ενταχθεί το ΚΕΟΔΥ στην οικογένεια της UNESCO. Και δεδομένου ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί «σταυροδρόμι λαών», τόσο στη Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια, η ίδρυση ενός τέτοιου κέντρου αναδεικνύει και το ρόλο της πόλης και φυσικά του πανεπιστημίου. 
Η μετεξέλιξη αυτή δίνει την ευκαιρία στο Κέντρο να αναπτύξει ποίκιλλες δράσεις σε διεθνές επίπεδο, προβάλλοντας τη ερευνητική και εκπαιδευτική δραστηριότητα όλων των διακεκριμένων επιστημόνων, ερευνητών και φοιτητών του ΑΠΘ και όχι μόνο, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης του νερού. Και ταυτόχρονα, του δίνει τη δυνατότητα να αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο στην διαμόρφωση πολιτικής για τη διαχείριση των υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων.