Τη Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου θα "φτάσει" στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» η  πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρίας «Transavia». Η έναρξη πτήσεων της  θυγατρικής της Air France KLM από το Άμστερνταμ προς τη Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκε στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και το γενικό διευθυντή της εταιρίας Bruno Van Der Linden.


Οι πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστούν και μετά τη θερινή περίοδο, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ‘’Transavia’’ είναι μία εταιρία χαμηλού κόστους, που ήδη για το καλοκαίρι έχει προγραμματίσει 5.500 πτήσεις προς την Ελλάδα. 

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Bruno Van Der Linden τόνισε ότι η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των επιβατών έχει ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες και συνέχισε: «Είναι κομβικής σημασίας η συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης ώστε να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα. Πιστεύω ότι το κέρδος από ανάλογες κινήσεις είναι  αμφίδρομο και θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή επικοινωνία». 

Ήδη η Θεσσαλονίκη προβάλλεται από την «Transavia» ως ο νέος ελκυστικός προορισμός, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Πηγή: Δελτίο Τύπου