Γραφείο του συντονιστικού "SOSτε το Νερό" λειτουργεί πλέον στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Το γραφείο θα παρέχει ενημέρωση στους πολίτες, ενημερωτικό υλικό, ενώ θα δέχεται και θα καταγράφει ονόματα εθελοντών.
Το γραφείο του "SOSτε το Νερό" κατασκευάστηκε από τα μέλη της γραμματείας του "SOSτε το Νερό", καθηγητή Υδραυλικής στο ΑΠΘ, Γιάννη Κρεστενίτη, και τη θεατρολόγο, Γιάννα Τσόκου.

Σκοπός του είναι η ενημέρωση των πολιτών για τη σχεδιαζόμενη από τη κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και για τις συνέπειες που θα επιφέρει στη ζωή των πολιτών της Θεσσαλονίκης, μια τέτοια προοπτική. Οι πολίτες μπορούν να πάρουν ενημερωτικό υλικό και να μάθουν ποιες ήταν οι συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση του νερού σε διάφορες περιοχές του κόσμου, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπου η ιδιωτικοποίηση επέφερε σημαντική αύξηση του τιμολογίου, μείωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, αλλά και της παροχής υπηρεσιών και συντήρησης των δικτύων. 

Θα παρέχεται επίσης ενημέρωση για το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, που αποφασίστηκε να διενεργηθεί στις 18 Μαΐου, μαζί με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν και να ψηφίσουν, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούν να εργαστούν εθελοντικά για την ενημέρωση του κοινού και τη προετοιμασία του δημοψηφίσματος.