Ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων, επιχειρεί να δώσει η δημιουργία μιας δωρεάν εφαρμογής για κινητά με όνομα “Via Egnatia”.


Πρόκειται για ένα απλικέισον για τάμπλετς και σμαρτ φόουνς, με το οποίο, ο διερχόμενος από την Εγνατία Οδό, θα μπορεί, εντελώς δωρεάν, να πληροφορηθεί τι μπορεί να επισκεφθεί, όσον αφορά αξιοθέατα, σε ποια καταλύματα μπορεί να φιλοξενηθεί, ή να περάσει κάποιες ώρες, να φάει, ή να διασκεδάσει, καθώς και το τι να αγοράσει από τις περιοχές αυτές. Ουσιαστικά μέσω της εραφμογής θα γίνεται προώθηση των πολιτισμικών, λαογραφικών και περιβαλλοντικών πόρων που βρίσκονται γύρω από την Εγνατία Οδό,

Για το συντονισμό του εγχειρήματος διεξήχθη σήμερα σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θ. Καράολγου, υπογράμμισε πως θα προβληθούν από την εφαρμογή αυτή ομορφιές, μνημεία και ιστορικοί τόποι.

Ο διευθυντής της Arts etc., εμπνευστής του “Via Egnatia”, Λευτέρης Οικονόμου δήλωσε ότι πρόκειται για μια εφαρμογή πλοήγησης.

Ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας, Χρήστος Βασιλάκος, τόνισε πως η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η πρώτη από μία σειρά παρόμοιων ενεργειών για την ενίσχυση του τουρισμού.