Όπως κάθε χρόνο, το SANI FESTIVAL αποτελεί πόλο έλξης, αφού η παρουσία διάσημων και αναγνωρισμένων καλλιτεχνών το καθιστά διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Στα highlights για το φετινό Festival στη Σάνη περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα του του διεθνούς μουσικού στερεώματος και κυρίως της jazz μουσικής. 
Η αυλαία της φετινής οργάνωσης θα ανοίξει στις 11 Ιουλίου με την κάτοχο βραβείων Grammy TerriLyne Carrington, ντράμερ, συνθέτρια και παραγωγό, που θα παρουσιάσει το πρότζεκτ της «TheMosaic 2», ένα συγκρότημα αποκλειστικά με γυναίκες μουσικούς του είδους με «φωνή» τη διάσημη τραγουδίστρια και συνθέτρια Lizz Wright, η οποία ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2005, προσκεκλημένη ως ανερχόμενο αστέρι στο SaniFestival, ενώ φέτος επανέρχεται στο Λόφο της Σάνης ως μία παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδα της R’N’B και της soul.
Από ελληνικής πλευράς έχει προσκληθεί το Nikolas Anadolis Trio (13.07), από τις πιο φιλόδοξες παρουσίες της jazz, με απήχηση όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική.
Τις υπόλοιπες παραστατικές τέχνες θα εκπροσωπήσει επάξια το χοροθέατρο KineticTheatre of Moscow (2.08), του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη και χορογράφου Sasha Pepelyaev που θα παρουσιάσει μια avantgarde, multi-media παράσταση σωματικού θεάτρου (βασισμένη στην τέχνη της κίνησης του σώματος και τον αυτοσχεδιασμό), μία ρηξικέλευθη εξέλιξη της μακράς χορευτικής παράδοσης της Ρωσίας. 
Την παράσταση αναμένεται να κλέψει το «A», μια κινηματογραφική παράσταση εμπνευσμένη από τον μύθο της Αντιγόνης, μια μεταμοντέρνα έκδοση του αρχαίου ελληνικού δράματος, η οποία πήρε σάρκα και οστά μέσω κοινωνικής χρηματοδότησης (crowdfunding, 568 ανθρώποι από όλο τον κόσμο έκαναν πραγματικότητα αυτή την ιδέα-εγχείρημα) στηρίζοντας νέους, καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς, που αποτελούν τους συντελεστές της παράστασης. Πρόκειται για μια καινότομο παραγωγή, ένα συλλογικό πρότζεκτ από το Α ως το Ω σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Στάθη Αθανασίου (26.07).