Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του υποψήφιου Δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Σταύρου Καλαφάτη Tο salonicanews ήταν εκεί και κατέγραψε το κλίμα και τις εντυπώσεις από την εκδήλωση.>>>
Μπορεί στις δημοσκοπήσεις να υπολείπεται ακόμα του μεγάλου του αντιπάλου, του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ωστόσο η εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου στην παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «Εντάξει», του Σταύρου Καλαφάτη, αποδεικνύει πως και αυτή η εκλογική μάχη θα έχει σασπένς και θα κριθεί στο νήμα.


Ο Σταύρος Καλαφάτης επέλεξε να κάνει την έκπληξη και να μην ακολουθήσει την παράδοση, βγάζοντας λόγο από βήμα. Χρησιμοποιώντας χειλόφωνο ξεκίνησε να συζητά με τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, Χρήστο Δόκαλη.

Σε ερώτηση τι σημαίνει για τον ίδιο, η πόλη και πιο συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, ο Σταύρος Καλαφάτης απάντησε: «Πόλη σημαίνει άνθρωποι, που ενώνουν τις δυνάμεις τους, ανεξάρτητα από τις ιδεολογίες. Άνθρωποι, που μπορούν να παντρέψουν ιδέες. 

Για τη Θεσσαλονίκη σημείωσε πως είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία και το ψηφοδέλτιο έχει καταρτιστεί με ανθρώπους εξωστρεφείς, που έχουν «γράψει χιλιόμετρα» στον επαγγελματικό τους χώρο, αλλά και στην καθημερινότητά τους . Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ονοματική παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Εκείνη τη στιγμή απολυμένοι καθηγητές, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό, και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Ακούστηκαν γιουχαΐσματα από τους συγκεντρωμένους, ενώ κομματικά στελέχη τούς απομάκρυναν από την αίθουσα.

Η παρουσίαση συνεχίστηκε κανονικά και μετά την ολοκλήρωσή της ο Σταύρος Καλαφάτης μίλησε στο κοινό του.

Έκανε λόγο για μια μεταβατική περίοδο, όπου κάποιοι εμφανίζονται από το παρελθόν και «βαφτίζονται», σαν κάτι το καινούριο, ενώ μυρίζουν όπως είπε χαρακτηριστικά «παλαιοκομματίλα». 
Για τη Θεσσαλονίκη τόνισε χαρακτηριστικά, πως δεν είναι «η Ωραία Κοιμωμένη», αλλά Βασίλισσα. «Είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας και πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να την αναδείξουμε πρώτα», είπε με νόημα.


Αναφέρθηκε στην εκλογική μάχη και την χώρισε σε δύο κομμάτια- διαδρομές: 1)Τη διαδρομή των 45 ημερών και 2) τη Διαδρομή των 5 ετών. Για τη δεύτερη προϋπόθεση είναι να κερδηθεί το στοίχημα των 45 ημερών. Στις 45 ημέρες, που θα ακολουθήσουν η παράταξη θα κληθεί να αντιμετωπίσει σειρά εμποδίων. Θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις στις ανησυχίες των πολιτών και λύση στα προβλήματά τους. Σε αυτό τον αγώνα θα πρέπει να απορρίψουν και να καταδικάσουν καθολικά τη βία, είτε αυτή είναι κόκκινη, μαύρη, κίτρινη.

Κλείνοντας, τόνισε πως ποτέ δεν ήταν υπέρμαχος των εμπνευσμένων λόγων, αλλά των εμπνευσμένων πράξεων από ανθρώπους, που είναι παθιασμένοι για τις επιλογές τους. Θα πρέπει όλοι να είναι κοντά στους πολίτες- δημότες , να απαντούν στα ερωτήματα και τις ανησυχίες τους, να δίνουν λύση στα προβλήματά τους. έχοντας σαν προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον. Αυτό το δημιουργικό πάθος ζητά από το σύνολο των υποψηφίων για να είναι η Θεσσαλονίκη «Εντάξει». 

Τα παραλειπόμενα της εκδήλωσης:



  • Από πολύ νωρίς είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί υποψήφιοι στα σκαλιά του Βελλίδειου και έκαναν πηγαδάκια σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.
  •  Παρόντες αρκετά κομματικά στελέχη
  •  Η παρουσία του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που άνοιξαν τα παραπετάσματα στο Συνεδριακό Κέντρο, αριστερά από την είσοδο για να υπάρχει καλύτερη κατανομή των παρευρισκόμενων.
  • Ο Σταύρος Καλαφάτης εισήλθε στο Βελλίδειο υπό τους ήχους του τραγουδιού των “Arctic Monkeys- Do I Wanna Know”
  •  Εξέπληξε θετικά η επιλογή του Σταύρου Καλαφάτη να σπάσει το «πρωτόκολλο» ομιλίας από το βάθρο. Χρησιμοποιώντας το χειλόφωνο ήταν απελευθερωμένος, χαλαρός και αφού κάθισε σε ένα σκαμπό συζήτησε με το Χρήστο Δόκαλη τη σημασία της πόλης της Θεσσαλονίκης.
  • Ο Σταύρος Καλαφάτης εμφανίστηκε και με χαλαρό look. Φορούσε ένα μπλε κοστούμι και άσπρο πουκάμισο και επέλεξε να μη βάλει γραβάτα.
  •  «Παγωμάρα» υπήρξε τη στιγμή, που η ομάδα των απολυμένων μπήκε στο Συνεδριακό Κέντρο και φώναξε συνθήματα. Ωστόσο ο Χρήστος Δόκαλης συνέχισε τη διαδικασία της παρουσίασης και έτσι δεν δόθηκε συνέχεια. Το ζήτημα χειρίστηκαν τα κομματικά στελέχη και το συμβάν έλαβε τέλος χωρίς να υπάρξει κλιμάκωση.

Φωτογραφίες από dimgalatas