Σε δημόσιο διάλογο για το βιώσιμο μέλλον της πόλης σε συνεργασία με ξένα ινστιτούτα και πρεσβείες προσκαλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης η «Parallaxi» την Κυριακή 4 Μαΐου, στο «Ολύμπιον», στην 30ή δράση της με το «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» και τίτλο «Μια πόλη από το Μέλλον».


Άνθρωποι που πέτυχαν θα παρουσιάσουν σε μία διαδραστική πλατφόρμα παρουσιάσεων, προτάσεων και συζητήσεων καλές πρακτικές από το εξωτερικό που θα μπορούσαν να αποτελέσουν παραδείγματα εφαρμογής και στη δική μας πόλη.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με κράτηση θέσης στο www.parallaximag.gr από τις 20 μέχρι τις 30 Απριλίου 2014.

Παράλληλα θα παρουσιαστεί και η επιστημονική έρευνα που πραγματοποίησαν για την «Parallaxi» οκτώ μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και υποψήφιοι διδάκτορες του ΑΠΘ με την καθοδήγηση της λέκτoρος Δήμητρας Δημητρακοπούλου και τη συνεργασία της εταιρίας δημοσκοπήσεων και ερευνών «To the Point».
Τα workshop που θα επακολουθήσουν του συνεδρίου θα καταλήξουν σε πρακτικές και βιώσιμες λύσεις για το μέλλον της πόλης, τις οποίες και θα αναλάβουν οι συμμετέχοντες να εφαρμόσουν.

Δέκα καλεσμένοι της «Parallaxi» από Βρετανία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ολλανδία, Αλβανία, Τουρκία και Ελλάδα μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη την εμπειρία από τις πόλεις τους και τον κόσμο, υποδεικνύοντας καλές πρακτικές μεταμόρφωσης μιας πόλης ή μιας γειτονιάς.