Σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Παίζω-δρω-mότiΟΝ» και θέμα «Ο Πύργος των ονείρων μας» οργανώνουν ομάδες εφήβων της Σχολής Στελεχών ΧΑΝ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014». 

Θα πραγματοποιηθούν στη νέα παραλία, δίπλα από το Λευκό Πύργο, το Σάββατο 12 Απριλίου (17.00 με 21.00) και την Κυριακή 13 Απριλίου (11.00 με 15.00).


Ποδηλατοδρομία, ρουκ ζουκ, έκθεση φωτογραφίας και περιβαλλοντικά παιχνίδια συγκαταλέγονται στις εκδηλώσεις, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους «Deep in the Top», «Παντζουροι» και «The Band Saws».

Στόχος της εκδήλωσης είναι να προβληθούν οι νεανικοί προβληματισμοί και ανησυχίες για ποικίλα ζητήματα όπως η πόλη, το περιβάλλον, καθώς και ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου. Παράλληλα επιδιώκεται η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, μέσα από το παιχνίδι και τη δράση.  

 Οι έφηβοι της ΧΑΝΘ θα παρουσιάσουν τις εξής δράσεις:

•  Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το ρατσισμό, φυλετικό και κοινωνικό, καθώς και παιχνίδια και δραστηριότητες ανάλογου περιεχομένου για μικρούς και μεγάλους.
•   Εκθέσεις φωτογραφίας με θέματα που αφορούν στην πόλη, τους περαστικούς καθώς και προβολές βίντεο που έχουν επιμεληθεί τα ίδια τα παιδιά.
•    Παιχνίδια, με την συμμετοχή του κόσμου, με θέματα την αισιοδοξία και την οικολογία
•   Διοργάνωση ποδηλατοδρομίας, με συμβολικό σκοπό την αποσυμφόρηση των κεντρικών λεωφόρων.
•   Δραστηριότητες που προωθούν την ομαδικότητα και τη συνεργασία και προσφορά φρέσκων αναψυκτικών και ροφημάτων που ετοιμάζουν τα παιδιά της Σχολής Στελεχών.
•   Μουσικές συναυλίες νεανικών συγκροτημάτων. 

Πηγή: Δελτίο Τύπου