Ως πολύ σημαντική κρίνει το 42,9% των πολιτών που συμμετείχε σε έρευνα της GPO  την υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκου, ωστόσο το 57% διαφωνεί στην πρόταση να παραιτηθεί η κυβέρνηση.

Όπως προκύπτει από έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, το 37,5% δηλώνει ότι συμφωνεί με την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου, ενώ το 42,8% δηλώνει ότι συμφωνεί  με μια ενδεχόμενη παραίτηση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Διαφωνώ / Μάλλον Διαφωνώ» απαντά το  48,6% και «Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ» το 8,6%.
Την ίδια στιγμή, το 60,8% δηλώνει πως συμφωνεί με την τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ ότι ακροδεξιοί θύλακες στον κυβερνητικό μηχανισμό υπονομεύουν την κυβερνητική  πολιτική. Αντίθετη άποψη είχε το 30%.

Την ίδια στιγμή, το 72,9% των πολιτών επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ το 51,2% εκτιμά πως η ζωή του θα χειροτερέψει τα επόμενα δύο χρόνια. Το 49,2 εκτιμά ότι το ίδιο για την οικονομία της χώρας. Ταυτόχρονα, το 68,1% πιστεύει ότι η χώρα δεν βγαίνει από την κρίση.