Ξεκινούν οι διεργασίες του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ (Eurogroup), αλλά και του άτυπου συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) στο Ζάππειο. Σε εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ.>>>

Στο Ζάππειο θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin του Απριλίου. Η άφιξη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, των στελεχών της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM στο Eurogroup, έχει προσδιοριστεί για τις 8.00 π.μ., ενώ στις 9.00 π.μ. ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα κηρύξει την έναρξη της συνεδρίασης.

Γύρω στις 12.30 μ.μ. αναμένεται να ολοκληρωθεί το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα υπάρξει τοποθέτηση για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων.

Για τις 13.15 το μεσημέρι έχει οριστεί το γεύμα εργασίας του Ecofin, παρουσία και των κεντρικών τραπεζιτών της ευρωζώνης. Στις 15.30 θα ξεκινήσει το πρώτο σκέλος της συνεδρίασης του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στη συνέντευξη Τύπου στις 18.30.

Θα ακολουθήσει η 13η Υπουργική Συνάντηση Ecofin με τον Ευρω-Μεσογειακό Φορέα Επενδύσεων (FEMIP) η οποία θα ολοκληρωθεί στις 20.00 το βράδυ ξανά με συνέντευξη Τύπου.


Στις 20.30 έχει προγραμματιστεί επίσημο γεύμα για τα μέλη του Ecofin στο μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Την Τετάρτη στις 9.00 το πρωί θα ξεκινήσει το πρώτο σκέλος της συνεδρίασης του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί η τραπεζική ενοποίηση και οι εξελίξεις γύρω από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και την εφαρμογή του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM). Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι.




Απαγόρευση κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων την Τρίτη και την Τετάρτη

Συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ έχει σημάνει η συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin στην Αθήνα. Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, έχει αποφασιστεί η απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη και την Τετάρτη.

Η απόφαση αιτιολογείται καθώς στη συνεδρίαση αυτή θα παραστεί πληθώρα πολιτικών προσωπικοτήτων και ανώτερων αξιωματούχων της ΕΕ. Καθώς μάλιστα αναμένεται σημαντική συμμετοχή πολιτών στις εκδηλώσεις αυτές, και για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της συνόδου, αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η πραγματοποίησή τους (δυνάμει του άρθρου 11, παρ. 2 του Συντάγματος).

Μέχρι στιγμής συγκεντρώσεις έχουν εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΟΛΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι φορείς και κόμματα στις 18.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Την ίδια ώρα στα Προπύλαια προσκαλούν ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ, το ΕΕΚ, η ΟΚΔΕ κ.ά., ενώ στις 19.00 στην πλατεία Ομονοίας οργανώνεται συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, τις ΜΑΣ, την ΟΓΕ κ.ά. οι οποίοι έχουν προσυγκεντρώσεις στα Χαυτεία, στην Κάνιγγος, στη πλ. Βάθη και στην πλατεία Κοτζιά (Εθνικής Αντιστάσεως).

με πληροφορίες από το www.in.gr