Εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας DNA (DNA day) διοργανώνει το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Απριλίου και ώρες 9.00 με 13.00.


Ως Παγκόσμια Ημέρα DNA έχει οριστεί η 25η Απριλίου, επέτειος ανακάλυψης της διπλής έλικας του DNA (1953) και της ολοκλήρωσης της χαρτογράφησης του γονιδιώματος του ανθρώπου (2003) και με αφορμή τον εορτασμό της μαθητές της Β’ Λυκείου σχολείων της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους χώρους του Τμήματος Βιολογίας και να συμμετάσχουν σε τέσσερα θεματικά εργαστήρια.  Θα έχουν, έτσι, τη δυνατότητα να γνωρίσουν την επιστήμη της Βιολογίας με διαδραστικό τρόπο, από κοντά και όχι μόνο μέσα από το σχολικό βιβλίο.
Όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, «δυστυχώς, στη χώρα μας, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο, η Βιολογία δεν κατέχει τη θέση που της αρμόζει ως επιστήμη» και επισημαίνουν ότι «είναι αδιανόητο σήμερα να υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν πάρει τα απαραίτητα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να πάρουν αποφάσεις σχετικά με την υγεία τους, το περιβάλλον, τις καθημερινές τους συνήθειες, την κοινωνική ηθική και την εργασία τους. Σε όλα τα προηγμένα κράτη έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές προς αυτήν την κατεύθυνση».