Αντίθετος δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διεξαγωγή debate με τη συμμετοχή μόνο δύο υποψηφίων δημάρχων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του Γ. Μπουτάρη, Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη, τονίζεται πως τόσο ο δήμαρχος, όσο και τα μέλη της παράταξης «σε καμία περίπτωση δεν αποφεύγουν το διάλογο. Αντιθέτως, έχουν αποδείξει ότι τον επιδιώκουν στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών».
Όπως τονίζεται, «ωστόσο, βασική αρχή μας είναι και παραμένει η ισότιμη μεταχείριση και προβολή όλων των υποψηφίων που θα προκύψουν μετά την επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξάλλου, έχει επιπλέον θεσμική ευθύνη να διαφυλάξει τις διαδικασίες, τηρώντας όχι μόνο τον τύπο, αλλά και την ουσία της Δημοκρατίας».
«Σε ό,τι αφορά τη λογική των «δύο μονομάχων», αυτή είναι ξένη για την παράταξή μας. Άλλωστε, δεν αυτοαναγορευόμαστε «φαβορί», ούτε βέβαια «χρίζουμε» τον δεύτερο αντίπαλο», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Καταλήγοντας, η ανακοίνωση τονίζει ότι: «Ζητούμε, λοιπόν, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μεριμνήσουν για την όσο τον δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή των υποψηφίων στη διαδικασία των debate, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη προβολή όλων των συνδυασμών».