Αποφεύχθηκε ο Ισπανικός εμφύλιος στα ημιτελικά του Champions League, της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης ποδοσφαίρου στον πλανήτη.


Η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Μπάγιερν, πρώτα στην Ισπανία, στις 22 Μαρτίου και μετά στην Γερμανία, στις 28 του μήνα.

Το άλλο ζευγάρι είναι Αθλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι, με τον πρώτο αγώνα στην Ισπανια, στις 23 Μαρτίου και τον επαναληπτικό στο "νησί" στις 30 του μήνα.

Ο Χοσέ Μουρίνιο επιστρέφει στην Ισπανική πρωτεύουσα, όπου, ως τον περασμένο Μάιο, ήταν... κάτοικος. Ως προπονητής της Ρεάλ, έχει αποκλείσει την Ατλέτικο από κάθε ημιτελικό που τη συνάντησε.

"Οι δυο κορυφαίες ομάδες παίζουν αντίπαλες", δήλωσε ο αρχηγός της Μπάγιερν, Φίλιπ Λαμ. "Θα άξιζε να ήταν τελικός", πρόσθεσε. "Εμπρός Μαδρίτη", αντέδρασε ο Αρμπελόα, τουιτάροντας στον προσωπικό του λογαριασμό. "Οι παίκτες έχουν αυτοπεποίθηση, αλλά το παιχνίδι είναι δύσκολο", σχολίασε ο "γύπας" Εμίλιο Μπουτραγένιο, που εκπροσώπησε τη Ρεάλ στην κλήρωση.

Κι ο προπονητής της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, δήλωσε: "Για να πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να τους κερδίσουμε όλους -και την Μπάγιερν. Οι δυο ημιτελικοί θα είναι δύσκολοι, αλλά δεν είναι εύκολο σε κανέναν να παίζει κόντρα σε μας, στη Μαδρίτη"...

Ο Πάολο Φερέιρα, που είχε πάρει το τρόπαιο το 2012, ως παίκτης της Τσέλσι, δήλωσε για το παιχνίδι της πρώην ομάδας του με την Ατλέτικο: "Το ματς είναι 50-50. Όμως η Ατλέτικο έδειξε τις ικανότητές της στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα".